Gönül Elçileri Sevgi Evlerini ziyaret etti

Gönül Elçileri Sevgi Evlerini ziyaret etti -Ağrıda Vali Mehmet Tekinarslanın eşi Esma Tekinarslanın başkanlığında sürdürülen Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri projesi kapsamında Sevgi Evleri ziyaret edildi (Fotoğrafl


AĞRI (A.A) - Ağrıda Vali Mehmet Tekinarslanın eşi Esma Tekinarslanın başkanlığında sürdürülen Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri projesi kapsamında Sevgi Evleri ziyaret edildi.
     Hamur Kaymakamı Zerrin Çay Beşikçi, vali yardımcıları ve kaymakam eşleriyle Sevgi Evlerine gelen Esma Tekinarslan, evlerinde yaptıkları pasta, börek ve tatlıları sevgi evlerindeki çocuklarla yedi.
     Amaçlarının çocuklarla birlikte zaman geçirmek ve onları daha yakından tanımak olduğunu belirten Esma Tekinarslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi amacıyla Ağrıda bu projeyi yürüttüklerini söyledi.
     Toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının arttırılması hususunda yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Tekinarslan, İnsan kaynağı ihtiyacının güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması amacıyla bu projenin Ağrı ayağını yürütüyoruz. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi himayesinde yürütülen Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesinin tanıtımı ve proje kapsamında yapılması gerekenleri ilimizde gerçekleştirdik. Çeşitli toplantılarla bunları dile getirdik dedi.
     Fedakarlık, sevgi, yardımlaşma gibi değerler yaşatıldıkça toplumsal gücümüzün katlanarak artacağını vurgulayan Tekinarslan, şunları kaydetti:
     Bu inançtan hareketle toplantılarımıza katılanları, özgür iradeyle ve dayanışma ruhu içinde, herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin sahip oldukları deneyim, beceri ve kaynakları toplumun dezavantajlı gruplarının yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik olarak kullanacak olan, Gönül Elçilerimiz olmaya davet ettik. Sevgi Evlerindeki çocukların maddi anlamda hiçbir eksikliğinin bulunmamaktadır. Devletimiz her türlü ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılamaya çalışmaktadır. Karşılanamayan bir anne kucağının sıcaklığı, bir baba sevgisinin vermiş olduğu güvenin gücüdür. Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi ihtiyaçlarını karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Koruyucu aile hizmeti bu açıdan çok büyük bir önem taşımaktadır.
     Koruyucu aile olabilecek şartları kendilerinde bulamayanların Sevgi Evlerine gelip çocuklara yararlı olabileceklerini belirten Tekinarslan, Sevgi Evleri çalışanlarının çocukların hassasiyetleri konusunda Gönül Elçilerine yardımcı olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Metin Göktekin / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Sevgi Evlerini ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER