Göldeki buzların erimesi hayvanlara yaradı

Göldeki buzların erimesi hayvanlara yaradı -Ardahanın Çıldır ilçesinde yer alan ve kışın üzeri buzla kaplanan Aktaş Gölünün çözülmesi ile köylüler de otlaklara çıkardıkları hayvanları burada sulamaya başladı (Fotoğraflı-


ARDAHAN (A.A) - Çıldır ilçesinde yer alan ve kışın üzeri buzla kaplanan Aktaş Gölünün çözülmesi ile köylüler de otlaklara çıkardıkları hayvanlarını burada sulamaya başladı.
     Türkiye-Gürcistan sınırındaki yüksek platoda bulunan sığ bir tektonik göl olan ve birkaç küçük dereler ve havaların ısınmasının ardından kar sularıyla da beslenerek su seviyesi yükselen Aktaş Gölü, üzerini kaplayan buz kütlesinin de erimesinin ardından bölgede hayvancılık ile uğraşan köylülerin su ihtiyacını karşılıyor.
     Çıldıra bağlı Öncül köyünde besicilik yapan Cahit Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yaz otlaklardaki hayvanların su ihtiyacını Aktaş Gölünden karşıladıklarını belirterek, yine aynı sistemi uyguladıklarını ifade etti.
     Başka imkanlarının olmadığını, kışın da gölün üzerini kaplayan buzu kırarak hayvanlarını sulayabildiklerini anlatan Bingöl, "Bizim için en ideal sulama alanı Aktaş Gölüdür. Her yaz dönemi Aktaş Gölünden hayvanların su ihtiyacını karşılıyoruz. Kolay ve rahat oluyor bu ortam. Hayvanlar da alışmış, susadığı zaman göle geliyorlar" dedi.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Sagip Sezginer
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Göldeki buzların erimesi hayvanlara yaradı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER