Giresun Kalesine yapılması planlanan cami

Giresun Kalesine yapılması planlanan cami -Belediye Başkanı Aksu: -Kaleye cami yapımına çok da gerek yok, çünkü kaleye çıkışta hem Kapu Camisi hem de Kale Camisi var


GİRESUN (A.A) - Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Kalesine yapılması planlanan camiyle ilgili olarak, Kaleye cami yapımına çok da gerek yok, çünkü kaleye çıkışta hem Kapu Camisi hem de Kale Camisi var dedi.
     Belediye Meclisi Aralık ayı ikinci toplantısının ardından gazetecilerin kaleye yapılması planlanan camiyle ilgili sorularını yanıtlayan Aksu, Giresun Kalesinin koruma alanı içerisinde bulunduğunu hatırlattı.
     Aksu, kaleye cami yapılmasının mümkün olup olmayacağının yapılacak araştırma sonrası belirlenebileceğini belirterek, şunları söyledi:
     Camiler kar ve reklam amaçlı yapılar değildir. Buna itina göstermek lazım. Kaleye cami yapımına çok da gerek yok, çünkü kaleye çıkışta hem Kapu Camisi hem de Kale Camisi var. Yine inişte Çınarlar Camisi bulunmakta. Kalede bulunan mevcut binaların yeniden düzenlenmesi ile yapılacak mescitle bu sorun çözülebilir.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Giresun Kalesine yapılması planlanan cami Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER