Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Öden:

Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Öden: -İnsanımızın memnuniyeti ve kaynaklarımızı yatırıma dönüştürebilmek için hafta sonu da dahil gayretle çalışarak en iyi hizmeti sunacağız


GİRESUN (A.A) - Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, İnsanımızın memnuniyeti ve kaynaklarımızı yatırıma dönüştürebilmek için hafta sonu da dahil gayretle çalışarak en iyi hizmeti sunacağız dedi.
     Öden, İl Genel Meclisi Mayıs ayı birinci toplantısında yaptığı konuşmada, tüm Türkiyede olduğu gibi Giresunda da yoğun bir kış mevsiminden çıkıldığını, havanın elverişli olmamasından dolayı bu süre içinde hizmetlerin hayata geçirilmesi noktasında ertelediklerini belirtti.
     Yoğun bir kış yaşanmasına rağmen vatandaşların mağdur edilemediğini, her türlü konuda meselelere müdahil olduklarını ifade eden Öden, Geçen yıl bölgemizde 250 gün gibi yağışlı bir sezon geçirdik ve birçok programımızın yürürlüğe girmesinde sıkıntı yaşadık. Artık bahar geldi ve yeni çalışma sezonu da açıldı. İnşallah bu sene hava şartlarının iyi geçmesini temenni ediyoruz dedi.
     Öden, KÖYDES ödeneği, İl Özel İdaresi bütçesi ve diğer getirilerle birlikte yaklaşık 40 milyon liralık bir ödenekle yörede altyapı başta olmak üzere önemli yatırımlar gerçekleştirmeyi hedeflediklerini anlatarak, şöyle konuştu:
     Ödeneklerimiz kapsamında köy yolları, içme suları, istinat duvarı ve diğer çalışmaları ihalelerimizi de yaparak hayata geçireceğiz. Hava şartlarının bize müsaade ettiği ölçüde tüm ekiplerimizle çalışacağız. İnsanımızın memnuniyeti ve kaynaklarımızı yatırıma dönüştürebilmek için hafta sonu da dahil gayretle çalışarak en iyi hizmeti sunacağız. Giresunun durumunu hizmet noktasında geçmişle kıyaslayamayız. AK Parti iktidarında kentimiz en iyi yatırımları almıştır, almaya da devam etmektedir. Ancak, iç kesimdeki ilçelerimiz hariç, merkez ve sahil bandındaki ilçelerimizin çok dağınık bir yerleşime sahip olması, coğrafi yapıdan da kaynaklanan sorunlar yaşıyoruz. Yatırımlarımızı hayata geçirirken, bir yandan da sel ve afetlerin tahribatını da gideriyoruz. Sorunlarımızı tamamen bittiğini söyleyemeyiz ama birçoğu aşağı gelmiştir. İlimizin şuan yaklaşık 14 bin kilometre köy yolu ağı bulunmaktadır. Bölge coğrafyasındaki Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane illerinden daha büyük bir alana hitap ediyoruz. Sorunlarımız geçmişe göre azalıyor. Hedefimiz bunu çok daha minimize etmektir.
     Yatırımların hayata geçirilmesinde Vali Dursun Ali Şahinin büyük katkıları, milletvekillerinin de önemli gayretlerinin olduğunu kaydeden Öden, hedeflerinin, bölgede en kısa sürede en iyi hizmetleri sunmak olduğunu sözlerine ekledi.
     Toplantıda, Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Yönetim Kurul Başkanı Hasan Turan, Giresun Valiliğinin katkılarıyla 17-20 Mayıs tarihlerinde İstanbulda düzenlenecek 6. Giresun Günleri programına ilişkin meclis üyelerini bilgilendirdi.
     (GL-İSM)
<< Önceki Haber Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Öden: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER