Giresun ekonomisine değer katanlar ödül töreni

Giresun ekonomisine değer katanlar ödül töreni -AK Parti Grup Başkanvekili Canikli: Bu anayasa geleceğimizi şekillendirecek. Eğer herkes kendi kırmızı çizgisinin olduğu yerde durursa mutabakat olmaz, herkes hareket edecek, herke


GİRESUN (A.A) - AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Bu anayasa geleceğimizi şekillendirecek. Eğer herkes kendi kırmızı çizgisinin olduğu yerde durursa mutabakat olmaz, herkes hareket edecek, herkes adım atacak dedi.
     Nurettin Canikli ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Giresun Ticaret ve Sanayi Odasıyla Giresun Ticaret Borsasınca düzenlenen kentin ekonomisine değer katanlar ödül törenine katıldı.
     Canikli, burada yaptığı konuşmada, yeni anayasanın geleceğimizi şekillendireceğini söyledi.
     Özgür iradeyle bir toplumsal mutabakat metnini Türkiyenin ortaya koyabilmesi gerektiğini ve bunun son derece önemli olduğunu vurgulayan Canikli, şöyle konuştu:
     Bunu, bütün siyasi kaygılarımızı, önceliklerimizi, hassasiyetlerimizi bir tarafa bırakarak yapabilmemiz gerekiyor. Bunu yapmak için de herkes bulunduğu yerden hareket etmesi lazım. Eğer herkes kendi kırmızı çizgisinin olduğu yerde durursa mutabakat olmaz. Herkes hareket edecek. Herkes adım atacak. Bir yerde buluşacağız. Bu elbette her şeyden önce bu milletin iradesinin kendi elinde olduğunu göstermesi açısından son derece önemli. Başkaları tarafından değil, zorla değil, olağanüstü koşullarda değil hür iradesiyle bu milletin bütün siyasi partilerinin katılımıyla, desteğiyle ve bir mutabakat çerçevesinde bu toplumsal metnin hazırlanabileceğini bu millete göstermek durumundayız. Bizim görevimiz.
    
     -Yeni anayasa-
    
     Yeni anayasayla ilk defa vatandaşın temsilcisinin hazırlamış olduğu bir anayasaya hep beraber kavuşmuş olacaklarını ifade eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise şunları kaydetti:
     Önümüzü açacak bütün sistemin yeniden tasarlanmasına ihtiyaç var. Özel sektör olarak söylüyoruz, bu beklentimizi mecliste grubu bulunan 4 siyasi partimiz de seçimler sırasında bize vaat ettiler. Siyasi partilerimizden beklentilerimiz, bize söz verdiniz sözünüzü yerine getirin. Uzlaşın bu milletin önünü açın. Bu işin yükü ağır mı ağır ama bu işin ödülü de Türkiyeyi bir anda füze gibi zıplatacak bir noktaya getirecek bir mekanizma.
     Hisarcıklıoğlu, tarım ürünü ihraç eden Türkiyeden sanayi ürünü satan bir Türkiye haline geldiklerini ve bugün ihracatın yüzde 92si sanayi malı olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bugün ihracatımızın yüzde 92si sanayi malı. İtalyayla Çinin arasındaki sanayi devi olan tek bir ülke var o da Türkiye. Sanayi deviyiz. Avrupadaki satılan her 4 beyaz eşyadan bir tanesini biz üretiyoruz. Her üç televizyondan bir tanesini biz satıyoruz. Bugün dünyada ABDden sonra 11 tane otomobil markasının üretildiği dünyada ikinci ülkeyiz. Otomobil üretiyoruz ama dünyanın en kaliteli otomobilini üretiyoruz.
     Konuşmaların ardından Canikli ve Hisarcıklıoğlu Giresunlu iş adamlarına ödüllerini takdim etti.
     86 iş adamının ödül aldığı törene, AK Parti Giresun Milletvekilleri Mehmet Geldi ve Adem Tatlı, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu katıldı.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Giresun ekonomisine değer katanlar ödül töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER