Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu:

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu: -Giresun Belediyesi o alanı Giresun halkının bir kuruşunu vermeyerek, belediyeye almıştır


GİRESUN (A.A) - Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, otogar yapılması düşünülen ancak belediye meclisince hastane yapımı için imar değişikliği kararı alınan alan ile ilgili yapılan eleştirilere ilişkin, Giresun Belediyesi o alanı Giresun halkının bir kuruşunu vermeyerek, belediyeye almıştır dedi.
     CHP Giresun İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Aksu, üç buçuk yıldır belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü belirterek, 8 köyün suyunun belediyeleri tarafından karşılandığını belirtti.
     Köylere su hizmeti götürmenin belediyenin görevleri arasında olmadığına işaret eden Aksu, Bugün benim Kemaliye ve Sarvan gibi köylere su göndermek görevim değil. Ancak bir insan olarak, bu şehrin belediye başkanı olarak bunu insanlık namına yapıyorum. Hatta yazın tanker de kiralıyoruz. O köylerin su ihtiyacını gidermek için mücadele ediyoruz diye konuştu.
    
     -Alan 20 yıl sonra belediyenin olacak-
    
     Otogar yapılması düşünülen ancak özel bir hastane yapımı için kullanılacağı bildirilen alanla ilgili gazetecilerin sorularını cevap veren Aksu, şöyle konuştu:
     Giresun Belediyesi o alanı Giresun halkının bir kuruşunu vermeyerek, belediyeye almıştır. Bu Giresun Belediyesinin başarısıdır.
     Alanın tahsisini isteyen kuruluşa 30 dönüme yakın alanının çevre düzenlemesini yapmalarını, aylık kiranın belediye tarafından alınacağını söyledik. 20 yıl sonra da bina bizim olacak. O binanın bugünkü değeri tam 30 milyon lira. 20 yıl sonra Giresun Belediyesi bugünkü rakamla tam 30 milyon liralık bir mal sahibi olacak. Ben olmayacağım ama 20 yıl sonra Giresun Belediyesinin 30 milyon liralık kazancı olacak
    
     Muhabir: Veysel Kara
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER