Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Uluderede: Türkiyede birlik ve beraberliği sağlayacak, vatandaşın kendi dilini ve kültürünü rahat yaşayabileceği, demokratik haklarını kullanabileceği bir ortam oluşturuluyor -Teröristle,


ŞIRNAK (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiyede birlik ve beraberliği sağlayacak, vatandaşın kendi dilini ve kültürünü yaşayabileceği, demokratik haklarını rahat kullanabileceği bir ortam oluşturulduğunu söyledi.
     Beraberinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ile Siirtten helikopterle Şırnakın Uludere ilçesine gelen Bakan Eker, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Milletvekili Mehmet Emin Dindar ve Kaymakam Naif Yavuz ile ilçe merkezini dolaşarak, esnaf ziyaretinde bulundu.
     Yolda karşılaştığı vatandaşlarla Kürtçe sohbet ederek sorunlarını dinleyen Eker, daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti.
     Eker, burada yaptığı açıklamada, Şırnakta 500 bin küçükbaş hayvan bulunduğunu ve hayvancılığın yöre için çok önemli olduğunu belirterek, geçen yıl Şırnakta 7 bin çiftçiye hibe desteği olarak 36 milyon lira ödeme yaptıklarını söyledi.
     Ekonomik açıdan yöreyi kalkındırmanın bölge insanını mutlu edeceğini kaydeden Eker, Bu Türkiyenin birlik ve beraberliği açısından da çok büyük katkı sağlar. İnsanlar neden kaçağa gitsin- Burada meşru kaçak kapısı, iş kapısı olursa o zaman kaçağa gitme ortadan kalkar. Bu gerçek, bunu gizlemenin anlamı yok. Biz bunu düzelteceğiz dedi.
     Eker, Uluderede koyun ve arıcılığa bir milyon 300 bin lira proje desteği verildiğini, bunun küçükbaş hayvancılık ve arıcılık açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Karşılaştığım vatandaşlar yolların bozukluğundan şikayet etti. Burada belediye hizmetlerinin yetersiz olması büyük bir dezavantajdır. AK Partinin belediyecilik anlayışının buraya gelmesiyle sorun çözülür. Belediye işini çözersek Uludereye daha iyi hizmet ederiz. Burada belediyecilik hizmetleri çok yetersiz, temizlik işleri bile aksamış. Oysa bunlar basit işler. Altyapı ile ilgili vatandaşlardan gelen talepler var. Buranın coğrafyası altyapı hizmetleri açısından oldukça zor. Belediye hizmetleri çok zayıf. Valilik ve kaymakamlık imkanları ile bu sorunları çözeceğiz.
    
     -Yeter ki barış ve huzur ortamı tesis edilsin
    
     Bakan Eker, bölgede yaşayan Kürt vatandaşların kimliği, dili ve kültürü ile ilgili birçok önemli adım attıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Yeter ki barış ve huzur ortamı tesis edilsin. Bunun için attığımız adımlar var. Projeleri devreye soktuk. Vatandaşlarımız da bundan çok memnun. Devlet ve özel televizyon kanalları var. Kürtçenin seçmeli ders olarak okutulması gündemde. Üniversitelerde Kürtçe lisans programları yapılıyor. Bunların hepsi ile Türkiyede vatandaşların birlik ve beraberliğini sağlayacak, vatandaşın kendi dilini ve kültürünü yaşayabileceğini rahat bir şekilde demokratik haklarını kullanabileceği bir ortam oluşturuluyor. Çabamız bu. Uludere halkı bu projelerimizi destekliyor. Zaman zaman onlar da tehdit ve baskı altında kalıyor. Teröristle, birlikte mücadele edersek o zaman çok daha iyi bir noktaya kısa süre içerisinde ulaşma imkanımız olur.
    
     -Ev ziyareti
    
     Buradan helikopterle Şırnaka geçen Bakan Eker, 7 çocuk annesi dul Fadime Özeni evinde ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Özenin evini yeni yaptığı için 20 bin lira borçlu olduğunu belirtmesi üzerine Vali Vahdettin Özkan, borcun ödenmesi konusunda kendisine yardımcı olacaklarını söyledi.
     Eker, Özen ailesine çeşitli hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın- Ümit Özdal / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER