Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Diyarbakırda


DİYARBAKIR (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ergani ilçesinde incelemelerde bulundu.
     Bakan Eker, Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat ve Cuma İçten ile çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği ilçede ilk olarak AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti.
     AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Kaya ve Ergani Ziraat Odası Başkanı İzzet Güzelden bilgi alan Eker, vatandaşların sorunlarını da dinledi.
     Bir çiftçinin destekleme ödemelerinin geciktiğini belirtmesi üzerine Eker, bu yılın ilk 6 ayında yaklaşık 6 milyar ödeme yaptıklarını ancak bazı usulsüzlüklerin tespit edilmesi nedeniyle ödemelerin kısa bir süre askıya alındığını söyledi.
     Olayın aydınlatılması gerektiğini ifade eden Eker, Bazıları sahtekarlık yapmış. Dolayısıyla olaya el koyup açıklığa kavuşturmamız lazım dedi.
     Eker, Ramazan ayı dolayısıyla ilçeleri ziyaret ederek vatandaşlar ve teşkilatlarla görüşme fırsatı bulduklarını da belirterek, şöyle dedi:
     Tüm hemşehrilerimin mübarek Ramazan ayıtebrik ediyorum. Allah tamamına erdirsin. Cenabı Allah bu güzel günlerin rahmet ve bereketinden bizi mahrum etmesin. Bugünlerde birbirimizle daha çok dayanışma içinde olarak sevgi ve hoşgörü ile sorunlarımızı çözeceğiz. Temmuz ayının en sıcak günlerini yaşıyoruz. Bu sıcaklıklara yönelik bazı sorunlar söz konusu. Ama bu sıcak hava olmasa Erganinin üzümü olmaz, üzümü tatlanmaz, incir ballanmaz, şire üzümü olmaz. Biraz sabredeceğiz. Elektrikle ilgili sorunlarımızı da çözersek daha rahat ve konforlu olacak. Bu kapsamda TEDAŞ ile ilgili gerekli çalışma yürütülüyor.
     Bakan Eker, 150 yataklı Ergani Devlet Hastanesini Ramazan Bayramından sonra açacaklarını da kaydetti.
     İlçe merkezinde esnafı ziyaret eden ve vatandaşlarla görüşen Eker, Ergani Kaymakamlığına geçerek Kaymakam Erdinç Yılmaz ile görüştü. Çalışmalarla ilgili bilgi alan Eker ve beraberindekiler daha sonra ilçeden ayrıldılar.
    
     Muhabir: Sema Kaplan - Ekrem Senvar
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER