Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Güven: -Meyve ağaçlarında budama hatalarını aza indirmek ve üretici bilinci oluşturmak istiyoruz


SAMSUN (A.A) - Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Meyve ağaçlarında budama hatalarını aza indirmek ve üretici bilinci oluşturmak istiyoruz dedi.
     Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meyve ağaçlarında budamanın önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
     Meyve ağaçlarının düzgün ve kuvvetli bir taç oluşturmaları ve verim çağında uzun zaman kalması için budama yapılması gerektiğini belirten Güven, Kuvvetten düşmeye başlamış olan ağaçları yeniden kuvvetlendirerek bir süre daha yüksek kaliteli meyve vermelerini sağlamak için mutlaka budama yapılması gerekmektedir. Ağaç taç yapısının kontrolü, en iyi çiçeklenme, verim ve kaliteli meyve elde edilmesi, özel şekiller oluşturulması, ağaç sağlığının kontrolü, zararlanmış kısımların uzaklaştırılması, ışık girişi ve hava sirkülasyonun sağlanması gibi amaçlar için yapmaktadır diye konuştu.
     Meyve bahçelerinde uzun vadede ortaya çıkabilecek budama hatalarını en az indirgeyebilmek ve üretici bilinci oluşturmak istediklerini ifade eden Güven, Bu amaç doğrultusunda 2013 üretim döneminde Genel Meyvecilikte Budama ve Terbiye Sistemleri konulu iş takvimi hazırladık. Tüm ilçe ve köylerimizde bu eğitim verilecektir. Eğitim tarihleri resmi internet sitemiz www.samsuntarim.gov.trde yer almaktadır. Eğitime katılım sağlayacak teknik eleman ve üreticilerin budama makasları ile belirlenen tarih ve yerde hazır bulunmaları gerekmektedir diye konuştu.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER