Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: Bu bölgelere çok güzel yatırım fırsatları tanıdık. Buraların sorunları çözülsün istiyoruz ama terör yatırım ortamını zehirliyor. Çünkü kandan ve gözyaşından besleniyor (Fotoğraf


AĞRI (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bu bölgelere çok güzel yatırım fırsatları tanıdık. Buraların sorunları çözülsün istiyoruz ama terör yatırım ortamını zehirliyor. Çünkü kandan ve gözyaşından besleniyor dedi.
     AK Parti il başkanlığı tarafından verilen iftara katılan Bakan Eker, yemekte yaptığı konuşmada, bölgenin kalkınması için hükümet tarafından tanınan fırsatların yatırıma dönüşmemesine terörün engel olduğunu söyledi.
     Fakirliğin ve yoksulluğun arttığı bölgelerde terörün istismar imkanı bularak büyüdüğünü belirten Eker, şöyle devam etti:
     Bu bölgelere çok güzel yatırım fırsatları tanıdık. Buraların sorunları çözülsün istiyoruz ama terör yatırım ortamını zehirliyor. Çünkü kandan ve gözyaşından besleniyor. Ne kadar fakirlik ve yoksulluk artarsa ne kadar gözyaşı artarsa o alan üzerinde istismar imkanı buluyor. orada büyüyor. Biz bu alanı ortadan kaldırdık. Onun dışında, AK Parti hükümetinin Kürt meselesini barış, huzur, demokratikleşme ve sivilleşme ile çözmesini istemiyor. Bunun için bize saldırıyor, ilçe başkanlarını kaçırıyor. Başka bir sebep yok, istemiyor.
     Eker, Türkiyenin 10 yıl önceki Türkiye olmadığını, Kürtçe kitap, ders ve televizyon gibi imkanlarının arttığını anımsatarak, benzeri uygulamaların devam edeceğini belirtti. Yapılan yeniliklerin önüne kimsenin geçemeyeceğini ifade eden Eker, 10 yıl önce devletin televizyonun 24 saat Kürtçe yayın yapacağını düşünüyor muydunuz- Devlet üniversitelerinde Kürtçe programların olacağını düşündünüz mü- Kürtçe müzik ya da konuşma oluyor muydu- AK Parti olarak çok şey başardık ve devam edeceğiz. Bunun önüne kimse geçemez diye konuştu.
     İftarın ardından Eker ve beraberindekiler, Cumhuriyet Caddesinde esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.
    
     Muhabir: Fethullah Yaman - Emrah Kocabey / Selami Küçükoğlu / Emine Konuk
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER