Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Konyada

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Konyada -Bakan Suat Kılıç: Gençlerle ilgili attığımız tüm bu adımların arkasında hiç kuşku yok ki millet sevdası var. Memleket sevdası var. Toprağımıza ve bayrağımıza olan aşkımız, bağlılığımız


KONYA (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gençlerle ilgili attığımız tüm bu adımların arkasında hiç kuşku yok ki millet sevdası var. Memleket sevdası var. Toprağımıza ve bayrağımıza olan aşkımız, bağlılığımız var dedi.
     Bakan Suat Kılıç, Selçuklu Belediyesi tarafından Dumlupınar Mahallesine yaptırılan Gençlik Merkezi ve Dumlupınar Stadının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, belediyeler ve yerel yönetimlerle birlikte Konyanın bir spor kenti haline dönüştürülmesi için çalıştıklarını söyledi.
     Gençlik merkezlerinin önemine değinen Kılıç, Bundan bu sene Konyaya üç tane yapılacak. Spor salonları, atölyeleri, kütüphaneleri ve sosyal donatılarıyla birlikte bu merkezimiz Selçukluda gençliğin, lise öğrencilerinin adeta ikinci adresleri olacak. Gençlerimiz burada kendilerini yetiştirip ne kadar köklü bir medeniyetin evlatları olduklarını kavrayacak diye konuştu.
     Yakında milletvekili seçilme yaşını 18e indireceklerini anımsatan Kılıç, bu düzenlemenin gençlerin devlet adamlığına adım atacakları yaşları da bir hayli geriye çekeceğini belirterek, şunları kaydetti:
     Bu düzenleme gençlerin adam, hatta devlet adamı kategorilerine adım atacakları yaşları da bir hayli geriye çekmeye başlayacak demektir. Gençlerle ilgili attığımız tüm bu adımların arkasında hiç kuşku yok ki millet sevdası var. Memleket sevdası var. Toprağımıza ve bayrağımıza olan aşkımız, bağlılığımız var. Gençlere yönelik bu büyük hizmetin arkasında ayrıca en büyük motivasyon kaynağı olarak genel başkanımız ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan var.
    
     -(A) Milli Futbol Takımı-
    
     Kılıç, temel atma töreninin ardından basın mensuplarının (A) Milli Futbol Takımı ile ilgili soruları üzerine, şunları kaydetti:
     Alınan sonuca kimse iyi sonuç diyemez. Bu gerçekten kötü bir sonuç. Mutlaka galibiyet beklediğimiz bir maçtı. Futbol 3 ihtimalli ve kesin kazanmak diye birşey yok. Ancak özellikle Romanya maçındaki mağlubiyetten sonra adeta umutlarımızı yüklediğimiz bir maçtı, Macaristan maçı. Özellikle Mevlütün golünden sonra galibiyete daha da inandık. Sahadan galibiyetle ayrılacağımıza ve Brezilya hayallerimizin devam edeceğine inandık. Bu saatten sonra ne değişir matematiksel olarak, milli takım ne ortaya koyar da ne netice alabilir. Doğrusu bunlar artık zor ihtimaller. Ancak nihayetinde dün gece milli bir hüzün yaşadık. Gönül arzu ediyor ki artık bu tarz hüzünler milletimizi ümitsizliğe düşürmesin, artık başarılar arka arkaya gelsin.
    
     -Galatasaray hakkındaki soruşturma-
    
     Galatasaray yönetimine yönelik başlatılan soruşturmayla ilgili soruya ise Kılıç, Bu konu bizim konumuz değil, soruşturma yapan kurumların konusu. Bizim Galatasaray ile sözleşmeden doğan hakların takibiyle ilgili Spor Genel Müdürlüğü tarafından devam ettirilen hukuki süreçlerimiz var. Onun dışında Galatasaray yönetimiyle ilgili daha başka intikal eden konular varsa, onlar bizim dışımızda yanıtını verdi.
     Ardından bin kişilik Atatürk Öğrenci Yurdunun inşaatında incelemelerde bulunan Kılıç, Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuvarı öğrencileriyle bir araya gelerek, müzik sunusu dinledi.
     Kılıç, daha sonra Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezinde öğrencilerle bir araya geldi.
    
     Muhabir: Murat Aslan / Mümin Altaş
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Konyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER