Genç Milli Wushu Takımı seçmeleri

Genç Milli Wushu Takımı seçmeleri -Sakaryada düzenlenen seçmelere Türkiye şampiyonasında 15-17 ve 17-18 yaş grubunda birinci olan sporcular katılıyor


SAKARYA (A.A) - Sakaryada düzenlenen Genç Milli Wushu Takımı seçmelerine Türkiye şampiyonasında 15-17 ve 17-18 yaş grubunda birinci olan bay ve bayan sporcular katılıyor.
     Çinde 17-29 Eylül tarihleri arasında yapılacak Dünya Gençler Şampiyonasına katılacak milli sporcuları belirlemek amacıyla Wushu Federasyonunun Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda düzenlediği seçmelere Türkiye şampiyonasında birinci olan 16 erkek ve 8 bayan sporcu katılıyor. 12 hakem gözetiminde yapılacak maçlarda başarı gösteren 5 erkek ve 3 bayan sporcu, Dünya Gençler Şampiyonasına katılacak.
     Wushu Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçmelere Türkiyenin en iyi sporcularının katıldığını ve heyecanlı maçların yapılacağını söyledi.
     Akyüz, Dünya Gençler Şampiyonasının Çinde yapılacağını ve şampiyonanın büyük bir organizasyon olduğunu belirterek, Bir yıl Dünya Şampiyonası yapılıyor, bir yıl da Dünya Gençler Şampiyonası yapılıyor. Bu şampiyonada 18 yaş altı yer alıyor ve bu yıl 4üncüsü yapılacak. Hem Türkiyenin wushu sahasındaki başarısı açısından hem de wushunun tanınması ve gelişmesi açısından önemli bir organizasyon. Herkes bizi destekliyor, sporcularımıza başarılar diliyorum dedi.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Genç Milli Wushu Takımı seçmeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER