Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Başkan

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Başkan Yardımcısı Başar: -Teknoloji beraberinde siber tehdidi getiriyor, ancak kuruluşlar bu tehlikelere karşı hazırlıklı değil


ANKARA (A.A) - Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkan Yardımcısı Nuray Başar, teknolojinin beraberinde siber tehdidi getirdiği, ancak kuruluşların bu tehlikelere karşı hazırlıklı olmadığı değerlendirmesinde bulundu.
     Başar, yazılı açıklamasında, Türkiyenin en fazla siber saldırıya maruz kalan 10 ülkeden biri olduğunu belirterek, saldırılara karşı gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.
     Son dönemde önemli devlet kurumlarına ait internet siteleri ve bilgisayar sistemlerinin sık sık siber saldırılara maruz kaldığını ifade eden Başar, alınan önlemler yeterli olmadığı için bu tehdidin tüm kurum ve kuruluşlar için devam ettiğini belirtti.
     Başar, kurum ve kuruluşlarda bilgi güvenliği bakımından önemli açıkların bulunduğunu, teknolojinin beraberinde siber tehdidi getirdiğini ancak kuruluşların bu tehlikelere karşı hazırlıklı olmadıklarını öne sürdü.
    
     -Protokol çok önemli-
    
     Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında önceki günlerde imzalanan Bilişim Alanında İşbirliği Protokolünün bu anlamda çok önemli olduğunu belirten Nuray Başar, şunları kaydetti:
     Bu işbirliği sayesinde, elektronik haberleşme altyapısı ve üst yapısı, siber güvenlik, e-devlet hizmetleri ve Bulut Bilişim, bilişimle ilgili Ar-Ge projeleri protokol konusunu teşkil ediyor. Bakanlık ulusal siber güvenlik eylem planlarının oluşturulması ve ilgili diğer siber güvenlik yönetim başlıklarıyla ilgili önerileri ortaya çıkaracak, siber tehdit tespit ve önleme sistemi geliştirilmesini sağlayacak. Gelişmiş siber casusluk tehdit analizi yapılarak, Zararlı Yazılım Analiz ve Mücadele Merkezi oluşturulacak. Bütün bu organizasyonlar, Türkiyeye bilişimde çağ atlatacak.
    
     Muhabir: Özcan Yıldırım
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Başkan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER