Genç çellist Rusya yolcusu

Genç çellist Rusya yolcusu -TÜ Devlet Konservatuvarı öğrencisi Işık, Rusyada Kursk Devlet Üniversitesi Rus Oda Orkestrasıyla sahne alacak


EDİRNE (A.A) - Salih Baran - Trakya Üniversitesi (TÜ) Devlet Konservatuvarı 9. sınıf öğrencisi Batuhan Işık, Rusyada Kursk Devlet Üniversitesi Rus Oda Orkestrasıyla konser verecek.
     Kursk Devlet Üniversitesi Rus Oda Orkestrası, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrasında da görev alan Batuhan Işıkın performansını çok beğendi. TÜ Devlet Konservatuvarı yetkilileriyle irtibata geçen Rus Oda Orkestrası yetkilileri, Işıkın çeşitli müzik kayıtlarını talep etti.
     Kursk Devlet Üniversitesi Konservatuvarı Sanat Kurulunda da beğenilen Işık, konser vermesi için Rusyaya davet edildi. Batuhan Işık, 23-25 Nisanda Rusyanın Kursk ve Novy Oskol kentlerinde Rus Oda Orkestrası ile sahne alacak.
     Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusyadan aldığı davetten çok mutlu olduğunu söyledi.
     Müzik kariyerinde ilk yurt dışı konserini verecek olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Işık, "Müzik benim için her şey, böyle bir davet almak, üstelik iyi müzisyenlerin Türkiyeden beni beğenmeleri motivasyonumu çok artırdı" dedi.
     Çelloyla 7 yıl önce tanıştığını ve sıkı bir çalışmayla iyi bir müzisyen olma yolunda emin adımlar atmaya başladığını ifade eden Işık, günde ortalama 7 saat çalıştığını belirtti.
     Ailesinin iyi bir müzisyen olması için pek çok şeyden fedakarlık ettiğini belirten Işık, "Ailem, en büyük destekçilerimden. Öğretmenlerim de beni çok destekliyor. Bana güvenenlerin yüzünü kara çıkarmamak için çok çalışıyorum. Kariyerimin başında böyle bir davet inanın beni çok mutlu etti, bu motivasyon özgüvenimi dahada artırarak, iyi bir müzisyen olma yolunda bana şevk verecek" ifadelerini kullandı.
     TÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Dr. Leyli Akbarova Batuhan Işıkın başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi. Akbarova, Rusyadan, aldığı davetin Işıkın gelecek yaşamı için çok değerli olduğunu kaydetti.
    
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Genç çellist Rusya yolcusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER