GEKAdan, Söke Körüklü Çizmesi kitapçığı

GEKAdan, Söke Körüklü Çizmesi kitapçığı


AYDIN (A.A) - Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Kültürel Tanıtım Kitapçıkları Serisi kapsamında, Heybet ve Asaletin Simgesi; Söke Körüklü Çizmesi adlı kitapçığı yayımladı.
     GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner, yaptığı yazılı açıklamada, Güney Ege Bölümünün kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerini geniş kitlelere tanıtmak amacıyla başlattıkları Kültürel Tanıtım Kitapçıkları Serisinde daha önce Yatağan Bıçakları, Milas Halısı ve Ters Lale konularında yayımlanan kitapçıkların ardından serinin dördüncü kitapçığının tamamlandığını belirtti.
     Serinin son kitapçığının Efelerle özdeşleşmiş, Sökenin körüklü çizmelerini konu edindiğini ifade eden Aydıner, Serinin dördüncü kitabı olan Heybet ve Asaletin Simgesi; Söke Körüklü Çizmesi kitapçığının diğer tanıtım kitapçıkları kadar ilgi göreceğine, bölgenin tanıtımına yönelik başlattığımız bu çalışmalar ile bölgemize ve ülkemize faydalı olacağımıza inanıyoruz dedi.
     Aydıner, Kültürel Tanıtım Kitapçıkları Serisinin, Karacasu Çömlekçiliği, Güllübahçe Bez Bebekleri, Yeşilyuva Ayakkabıcılığı, Çal Üzümleri, Kavaklıdere Bakırcılık Sanatı, Bodrum Guleti ve Güney Ege Lezzetlerini konu edinen çalışmalarla devam edeceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Suat Deniz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber GEKAdan, Söke Körüklü Çizmesi kitapçığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER