Gebzenin kurtuluşunun 90ıncı yıl dönümü

Gebzenin kurtuluşunun 90ıncı yıl dönümü -Yıl dönümü dolayısıyla Gebzede etkinlik düzenlendi


KOCAELİ (A.A) - Gebzenin kurtuluşunun 90ıncı yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.
     Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene, Gebze kaymakamı Salih Karabulut, Belediye Başkanı Adnan Köşker, Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Bulut, Milli Eğitim Müdür Vekili Hakkı Özgür, kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri ile okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
     Gebze Belediyesi Mehteran Takımının konseriyle başlayan törende konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, işgal yıllarında tüm Anadolu toprakları ile birlikte Gebzelilerin de acılar çektiğini ifade ederek, Ancak Mustafa Kemal önderliğinde, yurt sathında örgütlenen Kuvay-i Milliye hareketi Kurtuluşu Savaşını başlattı ve destansı bir direniş gerçekleştirdi dedi.
     12 Ekim 1922de Türk Ordusuna bağlı 61inci Tümen Süvari Bölüğünün Gebzeye girerek ilçeyi işgalden kurtardığını hatırlatan Köşker, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bizler o günleri hatırlarken, her zaman güçlü, her zaman uyanık ve tedbirli olmamız gerektiğini asla unutmamalıyız. Kurtuluş ruhunun mirasçıları olarak, asla rehavete kapılmamalıyız. Eğitimli ve kültürlü bir toplum olarak bilimde, teknolojide, askeri alanda, siyasette ve ekonomi de gelişmiş bir ülke olmalıyız. Bugün Kurtuluş gününü kutladığımız Gebzemiz de büyük bir değişim yaşanıyor. İnşallah Gebze yeni projelerle, çağdaş, sağlıklı pırıl pırıl bir şehir haline gelecek.
     Daha sonra konuşan Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, ülkenin bağımsızlığı için kahraman Mehmetçiklerin destansı kurtuluş savaşında Şehadet şerbetini içtiğini söyleyerek Bizi bölmek isteyenler bilsinler ki bu cennet vatanının tapusu gazilerimiz, şehitlerimiz ve şehitlik için sıraya girmiş gazilerimiz tarafından alınmıştır. Canımızı, malımızı vermeye her zaman hazırız. Bize bu güzel memleketi bırakan başta Mustafa Kemal Atatürkü, şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla yad ediyorum dedi.
     Etkinlik, öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten konuşmaları, şiirleri, folklor gösterileri ile kurtuluş haftası nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.
    
     Muhabir: İsa Turhan / Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Gebzenin kurtuluşunun 90ıncı yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER