Gazzede 250 çifti evlendirecekler

Gazzede 250 çifti evlendirecekler -Konyada bir grup iş adamı ve akademisyen tarafından kurulan Mehir Vakfı, 2013 yılında Dışişleri Bakanı Davutoğlunun himayesinde Türk Kızılayı ve Filistin Kızılayı ile yürütülen proje ile Gazzede


KONYA (A.A) - Konyada bir grup iş adamı ve akademisyen tarafından kurulan Mehir Vakfı, 2013 yılında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun himayesinde Türk Kızılayı ve Filistin Kızılayı ile yürütülen proje çerçevesinde Gazzede 250 çifti evlendirmeyi planlıyor.
     Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir, yaptığı açıklamada, 1995 yılında bir grup bilim adamı, sanayici ve iş adamı tarafından kurulan, 1996 yılında resmi hüviyetini kazanan vakfın, 17 yılda gelişerek büyüdüğünü belirtti.
     Vakıf çalışmaları açısından 2012nin verimli geçtiğini ifade eden Özdemir, 2013 yılında da Huzurlu bir dünya için herkese iş, aş, eş sloganıyla çalışmalarını sürdüreceklerini bildirdi.
     Özdemir, vakfın Türkiye genelindeki faaliyetlerinin yanı sıra, yurt dışında da organizasyon yapmaya başladığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Ülkemizde 30 il ve yurt dışında en az 6-8 ülkede faaliyet gösterme hedefimiz var. Geride bıraktığımız yıl içerisinde Konya ve çevresinde 227 çiftin evlenmesine katkı sağlanmıştır. Ayrıca Ankara ve İstanbulda yaşayan 11 Filistinli çift başta olmak üzere, Vanda 100, Tuncelide 40, Ilgında 14, Cihanbeylide 12 ve Çamlık beldesinde 5 çifte katkı sağlayarak toplam 409 ailenin kurulmasında pay sahibi olduk.
     Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun himayesinde, Türk Kızılayı ve Filistin Kızılayı ile ortak projelerinin olduğunu, bu proje çerçevesinde Gazzede 250 çifti evlendirmeyi planladıklarını aktaran Özdemir, şunları ifade etti:
     Ayrıca, Dışişleri Bakanımız Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu Hanımefendinin himayelerinde Moritanya, Irak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Fasta da toplu düğünler yapacağız.
    
     Muhabir : Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı : Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Gazzede 250 çifti evlendirecekler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER