Gaziler Günü

Gaziler Günü -Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Buğur: Şehit ve gaziler toprağı vatan, insanı millet yapan değerlerdir


KONYA (A.A) - Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Buğur, şehit ve gazilerin toprağı vatan, insanı millet yapan değerler olduğunu söyledi.
     Buğur, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı alanında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiyenin varlığı için mücadele etmiş askerlere şükran borçlu olduklarını ifade etti.
     Sizler şehitlerimizle birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız diye konuşan Buğur, şunları kaydetti:
     Şehit ve gaziler toprağı vatan, insanı millet yapan değerlerdir. Vatan savunma mücadelesi, Türk varlığı sona erene kadar sürecektir. Bu anlamda devletimizin mümtaz temsilcilerinin de aynı hassasiyeti göstereceğinden şüphemiz yoktur.
     Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Işık da devletin iyi ve kötü günü demeden desteklerine devam edeceklerini dile getirdi.
     Garnizon Komutanlığı adına konuşma yapan Binbaşı Tarkan Kafkas ise Gaziler Gününü Atatürkün bir vasiyeti olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtti.
     Şehit ve gazilerin, birlik, beraberlik, yurt sevgisi, özgürlük ve bağımsızlığın birer simgeleri olarak sonsuza kadar yaşayacağını anlatan Kafkas, Yüce Türk milleti ve onun ayrılmaz bir parçası olan Türk Silahlı Kuvvetleri sizlere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaktır. Türk Silahlı Kuvvetleri, sizlerin bıraktığı zafer meşalesini daha da yükseklere taşıyacak ve kendisine verilen her türlü görevi, başarıyla yerine getirmeye devam edecektir ifadelerini kullandı.
     Vali Aydın Nezih Doğan ve Konya Büyükşehir Belediyesi temsilcilerinin katıldığı törende, gazi çocuğu Firdevs Kübra Eken, Ya şehidim ya gazi isimli şiiri okudu.
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER