Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Şunu iyi bilsinler ki Gaziantep halkını asla bölemezler. Burası Gaziantep, başka yere benzemez


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şunu iyi bilsinler ki Gaziantep halkını asla bölemezler. Burası Gaziantep, başka yere benzemez dedi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Güzelbeyin Samanyolu haber kanalının canlı yayın konuğu olduğu bildirildi.
     Yayında, yaşanan terör saldırısının Gaziantep halkını bölemeyeceğini vurgulayan Güzelbey, tepkisini şöyle dile getirdi:
     Bu olayı gerçekleştirenler, bir ayrıcalık, bir kargaşa ortamını Gaziantepte ortaya çıkaramayacaklardır. Çünkü Antep Harbine, Anteplilerin bu mücadeledeki insanüstü kahramanlıklarına bakmak lazım. Bu savunmada kenti kahramanca savunan milis kuvvetlerine liderlik yapan askerlerden biri Karayılandır ve kendisi Kürt kökenlidir. Bir diğer kahraman komutan Ali Şefik Özdemirdir ki, kendisi Adige Çerkezidir. Bu nedenledir ki Antepe bulaşarak büyük bir yanlış yaptılar. Burası Antep başka bir yere benzemez.
     Dünyanın önemli kentlerine gittiğiniz zaman burada görmek istediğiniz ne varsa hepsini Gaziantep bulabilirsiniz diyen Güzelbey, dünyanın en büyük mozaik müzesi, Türkiyenin ilk sivil planetaryumu, Avrupanın üçüncü büyük hayvanat bahçesi, binlerce yıl öncesine ait zengin tarihi ve kültürel zenginlikleri ve lezzet değerleriyle Gaziantepin insanların tercih ettikleri bir yer olduğunu belirtti.
     Güzelbey, Böyle bir bombanın patlamış olması Gaziantepteki yaşamı ve akışını asla etkilemeyecektir, biz de etkilememesi için herkesi göreve çağırıyoruz. Yaşam düzenimizi değiştirirsek teröre pirim vermiş oluruz. Asla geri adım atmayacağız, dimdik ayaktayız dedi.
     Patlamada ölenlerin arasında 10 aylık ve 3 yaşında çocukların yanı sıra Kürt kökenli vatandaşların da bulunduğunu dikkat çeken Güzelbey, şunları kaydetti:
     Terörün aklı mantığı yok, terör hedef seçmiyor. Terör kendisine destek vermeyen Gaziantep halkından intikam almaya çalışmıştır. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bu sabah da hastaneye giderek yaralılarımızı ziyaret ettim, durumları iyiye gidiyor. Sadece iki vatandaşımızın durumu ciddiyetini koruyor. Bu olay bizi bölmek yerine tam tersine birbirimize kenetlemiştir.
    
     Muhabir: Zeynep Yücetaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER