Gaziantep 11. köprülü kavşağa hazırlanıyor

Gaziantep 11. köprülü kavşağa hazırlanıyor -Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep Üniversitesi önünde yapımına başlanan GAÜN Köprülü Kavşak inşaatı yapım işi çalışmaları hızla devam ediyor


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) önünde yapımına başlana GAÜN Köprülü Kavşak inşaatı yapım işi çalışmaları hızla devam ediyor.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Sülü, 24 saat esasıyla 3 vardiya sistemiyle sürdürülen kavşak projesinde gelinen nokta hakkında bilgi verdi.
     GAÜN Köprülü Kavşağın tamamlandıktan sonra Burç-Kilis istikameti ve Karataş şehir merkezi arasında direkt geçişi kolaylaştırarak, bu bölgede oluşan trafik yoğunluğunu ortadan kaldıracağını ifade eden Sülü, şunları kaydetti:
     11. Köprülü Kavşak çalışması olan Gaziantep Üniversitesi Köprülü Kavşak inşaatı iş kapsamı ve boyut olarak kentimizde yapılan en büyük kavşaktır. Proje kapsamında 780 adet fore kazık, 4,5 kilometreye yakın atık su ve yağmursuyu, 1 kilometreye yakın da içme suyu deplasesi ile 50 bin metre küp kazı ile 30 bin metre küp dolgu çalışması yapıldı.
     Yaklaşık 10 milyon TLye mal olacak kavşak çalışması için ön görülen sürenin daha önceki kavşak çalışmalarıyla aynı olduğunu hatırlatmak isterim. Bundan önce gerçekleştirdiğimiz köprülü kavşak projelerinde olduğu gibi 90 gün gibi kısa bir sürede bu çalışmayı da tamamlamayı planlıyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için Gaziantep Üniversitesi Köprülü Kavşak inşaatı yapım işini de 24 saat esasıyla 3 vardiya sistemiyle yürütüyoruz. Amacımız bir an önce çalışmaları tamamlayarak trafiği rahatlatmaktır.
     Projenin 30 günlük süreci içerisinde şu ana kadar fore kazık imalatlarının yüzde 85ini tamamladıklarını, tünel beton döküm çalışmalarının da hızla sürdürüldüğünü belirten Sülü, kavşak tamamlandığında üniversite bulvarı üzerinde bulunan cadde ve geçişlerdeki trafik sorununun ortadan kaldırılacağını aktardı.
     Bu çalışmalar sırasında belediyenin belirlediği servis yolu için yaklaşık 250 adet yön ve uyarı levhası yaptırdıklarının altını çizen Sülü, çalışma tamamlanıncaya kadar trafik akışına yardımcı olan alternatif servis yolunu kullanan vatandaşların bu levhalara ve uyarıları riayet etmelerini rica etti.
     Nüfusu 2 milyona yaklaşan Gaziantepte ulaşım sorunlarını çözmek adına belediye olarak, 20 kilometreye yakın raylı sistem hattı ve 10 köprülü kavşak imalatı yaptıklarını kaydeden Sülü, kentin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Gaziantep 11. köprülü kavşağa hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER