Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -GAPGİAD heyetinden Afganistana gezi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneği (GAPGİAD), Afganistana ticari gezi düzenledi.
     GAPGİAD Genel Sekreteri Ali Murtaza İsaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, TUSKONa bağlı sivil toplum kuruluşu olmaları sebebiyle, ticari anlamda dünyanın her bölgesiyle bağlantıları olduğunu belirtti.
     Bu bağlantıları iş adamlarının hizmetine sunmaya çalıştıklarını ifade eden İsaoğlu, şunları kaydetti:
     "Afganistana yaptığımız geziyle ticarette risklerin olabileceğini ve riskler yükseldikçe kazançların da yüksek olduğunu göstermek istedik. Yıllarca terörle anılan bir ülke olmasına rağmen Afganistan ticari potansiyeli fazla olan bir yerdir. Türk girişimcisinin burada olması gerektiğine inarak gezi organize ettik. Üyelerimizin dışarıya açılım konusunda yol haritaları olmak istiyoruz."
    
     -HKÜ öğrencilerinden İTÜye ziyaret
    
     İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 240 yıllık tecrübesiyle kapılarını Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) öğrencilerine açtı.
     HKÜden yapılan açıklamaya göre, HKÜ ve İTÜ arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve inovasyon alanlarında işbirliği protokolü HKÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir ve İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca tarafından imzalandı.
     İşbirliği protokolünün esas amacının, Türkiyeye katkı sağlamak olduğunu belirten rektör Özdemir, şunları kaydetti:
     "Protokolle eğitim-öğretim deneyimlerini paylaşmak, araştırma-geliştirme ve inovasyon kapsamında ortak çalışmalar yapmak ve sonuçlarını ortak kullanıma açmak, karşılıklı yönetsel bilgi, beceri ve deneyim paylaşımında bulunmak üzere idari personel, akademik personel ve öğrenciler arasındaki ilişkileri teşvik etmeyi amaçlıyoruz. 240 yıllık bir geçmişe sahip deneyimlerinden faydalanacağımız İTÜ ile başarılı çalışmalar ortaya koyacağımıza inanıyorum."
     İTÜ Rektörü Prof.Dr. Karaca da işbirliğinin her iki üniversiteyi yeni ufuklara taşıyacağına inandığını ifade etti.
    
     -Nizipte ekmek israfı konulu yarışma düzenlendi
    
     Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Nizip Ajans Müdürlüğü ve Özel Afitab İlkokulu işbirliğinde "Ekmek İsrafını Önleme kampanyası" çerçevesinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
     Ekmek israfının önlenmesi adına başlatılan çalışmalar kapsamında ilçe genelinde çeşitli etkinlikler düzenleyen TMO Nizip Ajans Müdürlüğü ekipleri, eğitim kurumlarıyla yaptığı çalışmada yarışma düzenledi.
     Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Özel Afitap İlkokulu Toplantı Salonunda düzenlenen törende, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz ve daire amirlerinin katılımıyla verildi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek - İrfan Aydoğdu / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER