Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Büyükşehir Belediyesi refüj çalışması yaptı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Milli Egemenlik Bulvarında refüj yenileme çalışmaları yapıldı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Milli Egemenlik Bulvarının Zübeyde Hanım Bulvarı ve Fevzi Çakmak Bulvarı ile kesişen yaklaşık 3 km uzunluktaki kısmında çalışmalar sonlandırıldı.
     Yenilenen refüjün 2 bin 760 metre karesinde rulo çim ve 225 adet konik alev ağacı kullanılarak yeşillendirme çalışmaları yapıldığı açıklandı.
     Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkililerinden yapılan açıklamada, Milli Egemenlik Bulvarı yeşil alan düzenlemesinde kullanılan konik alev ağaçlarının Gaziantep iklim koşullarına uygun olarak seçilen özel ağaçlar olduğu vurgulandı. Açımlamada, bu ağaçların yaz kış yeşil kalmaları ve bazı mevsimlerde yapraklarında kırmızıya dönüşen renk hareketlerinin olmasıyla gösterişli ağaçlar arasında yer aldığı belirtildi.
    
     -Adil Özberk adına yaptırılan park açıldı-
    
     Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Adil Özberkin adının verildiği sosyal tesis ve park düzenlenen törenle hizmete açıldı.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Karataş Mahallesinde hizmete sunulan Adil Özberk Sosyal Tesis ve Parkının açılışında, Özberke rahmet diledi.
     Adil Özberkin isminin yaşatılacağı 4 katlı sosyal tesiste bay ve bayan spor salonları, çok amaçlı salon, Kuran kursu, kreş, çocuk oyun salonu, bay ve bayan taziye evi bulunduğunu belirtti.
     AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ise Tahmazoğlunun birbirinden özel projelere imza attığını vurgulayarak, Ankarada 3, Gaziantepte 4 gün kalıyoruz. Gaziantepe her gelişimizde bir sevinçle geliyoruz çünkü mutlaka bir hizmetin açılış törenini yapıyoruz. Başkanımızın yapmış olduğu çalışmalar Ankarada konuşuluyor. Yapılan tüm çalışmalardan dolayı kendisini ve ekibini tebrik ediyorum. Adil Özberk hocamızı rahmetle anıyorum ifadelerini kullandı.
     Açılışın ardından protokol üyeleri tesisi gezdi.
    
     -GAÜNde Pınar Atay Şiiri adlı söyleşi-
    
     Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Kültür ve Sanat Günleri kapsamında Gaziantep Üniversitesinde, Pınar Atay Şiiri konulu söyleşi yapıldı.
     GAÜNden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun konferansta, Pınar Atayın Gaziantep Lisesinde öğrenimine devam etmeye başladığında bir şiir defteri olduğunu belirtti.
     Yavuz, Sayfaları ünlü şairlerin şiirleriyle dolu, onun için çok değerli dizelerin yer aldığı bu defter, şair ve yazarlara karşı nedenini bilmediği, anlamlandıramadığı, içinde gizlediği hayranlığı yansıtır. Şiirler okur, açıklar. Bulmaca çözer gibi aruz kalıplı şiirleri çözümler. Sanat sanat için mi, sanat toplum için mi cümlesini tartışır bu yıllarda. Haksızlık karşısında şairlerin dizeleriyle neler yapılabileceğinin bilincine varır aynı zamanda ifadelerini kullandı.
     İLESAM Gaziantep Şube Başkanı Muhittin Arar ise üniversiteyle halkın birleşmesinin önemli olduğunu belirterek, bu tür faaliyetlerin insana, fikre, eserlere yeniden bakış kazandırdığını kaydetti.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER