Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -GASKi yetkililerinden belediyelere ziyaret


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı İrfan Korkmaz ve beraberindeki heyet, Araban, Elif ve Yavuzeli belediyesini ziyaret etti.
     GASKİ yetkilileri, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu ve Elif Belediye Başkanı İbrahim Çobanoğluna Büyükşehir Belediye Yasası kapsamında yapılan değişiklikler hakkında bilgi verdi.
     Belediye başkanları da yapılan görüşmenin faydalı olduğunu, yeni kanunla ilgili getirilen bütün yeniliklerin 2014de yapılacak mahalli idareler seçimlerinden sonra uygulanacağını kaydetti.
    
     -Arabanlı üreticilerin yağmur sevinci-
    
     Araban Ovasında etkili olan nisan yağmuru üreticileri sevindirdi.
     Ovada buğday ve arpa ekili alanları gezerek üreticilerle bir araya gelen Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, bu yıl üreticilerin yaklaşık 100 bin dekar alanda buğday, 40 bin dekar alanda da arpa ektiğini belirtti.
     Yağmurun, başak bağlama dönemi olan bu günlerde ürünün gelişimine iyi geldiğini ifade eden Doğan, şunları kaydetti:
     Nisan yağmurlarının devam etmesi ve mayıs ayında da yeterli yağışın olması halinde özellikle kuru tarım yapılan alanlarda da yüksek verim alınacağını tahmin ediyoruz. Eğer, nisan ve mayıs aylarında yağışlar devam etmezse, kuru tarım yapılan alanlardaki buğday ve arpada üreticilerimiz beklediğimiz yüksek verimi alamayabilir.
    
     Muhabir: Mahmut Bazlama / Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER