Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -İkinci Bahar Kültür Merkezi yenilendi


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediyesince iç tefrişatı yenilenen İkinci Bahar Kültür Merkezi emeklilere hizmet vermeye devam ediyor.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gazikent Mahallesinde tadilatı yapılarak emeklilerin hizmetine sunulan merkezin geçmişi 27 yıla dayanıyor. Semtteki emekliler merkezde çaylarını içip, kitap okuyarak, sohbet ederek hoşça vakit geçiriyor.
     Çeşitli aktiviteler ve okuma etkinliklerinin yanında satranç, dama ve geleneksel el oyunları oynayan emekliler için dinlenme odası ile televizyon odası da bulunuyor.
     Halk Sağlığı Müdürlüğünün de katkı verdiği merkezde, iki haftada bir psikolojik destek veriliyor. Yaşlılar genel sağlık taramasından geçirilirken, düzenli olarak da kontrolleri yapılıyor.
     Periyodik sağlık taraması için merkeze gelen psikolog Hüseyin Durak ve hemşire Özgül Karaköse,yaşlıların deneyimlerinin gençlere yol gösterici olduğunu ifade ettiler.
    
     -Gaziantepte lale zamanı
    
     Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin değişik bölgelerine dikilen laleler görsel şölen yaşatıyor.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Botanik Bahçesi bu yıl da lalelerle renklenirken şehrin ana arterleri başta olmak üzere değişik mekanlara dikilen rengarenk laleler kentte baharı müjdeliyor. Orta, erken, geç ve çok geç sezon olarak adlandırılan lale çeşitleri Botanik Bahçesinde ziyaretçilerle buluşmaya hazır.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Hüseyin Sülü, şunları kaydetti:
     172 çeşit laleyle birlikte bu yıl bütün ihtişamıyla ters lale de Botanik Bahçesinde yer almaktadır. Eski zamanlardan gelen çeşitli lale türleri beraberinde bazı öykülere de sahiptir. Lale, boylarının bükük olması ve toprağına akıttığı damlalar ve renkleriyle çeşitli hikayeleri anlatır. Kırmızı laleler, Anadoluda başlarında kırmızı tülbentle baba evlerinden mahzun bir şekilde çıkan gelinlerin yasını andırır.
     Botanik Bahçesine gelen ziyaretçileri muhteşem renk ve koku görüntüsüyle karşıladıklarını vurgulayan Sülü, şöyle devam etti:
     Bu yıl botanik bahçesinden başlayarak, festival park, uzay park, masal park, kavaklık parkı ve tüm Gaziantep renk renk, çeşit çeşit lalelerle bezendi. Lale dikimi yapılırken belirli geometrik şekiller ve figürler esas alınarak lale şöleni hazırlandı. Parklara gelen ziyaretçiler hem dinlenip hem eğlenirken, lalelerin gösterişi ve güzelliğiyle de büyülenecekler. Tarihi değerimiz olan lalelerle yapacağımız bu muhteşem şölende buluşmaya tüm Gazianteplileri davet ediyoruz.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER