Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -ŞAHMEK kurslarında kuaförlük eğitimi


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediyesi bünyesinde Sanat, Spor ve Meslek Eğitim Kursları (ŞAHMEK) çatısı altında kurulan kuaförlük kursunu bitiren kadınlar hem meslek sahibi oluyor, hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yaşar Torun Gençlik Merkezinde 56, Kürşad Tüzmen ve Şehitler Sosyal Tesisinde 75 olmak üzere toplam 131 kadın kursiyer 7 ay süren kurs kapsamında, fön, manikür, makyaj ve pedikür gibi kuaförlük hizmetleri eğitimi alarak, kendilerini geleceğe hazırlıyor.
     Kuaförlük kursu eğitmeni Günay Ebçem, kadınların öğretilenleri öğrenmek için büyük çaba gösterdiklerini belirterek Kuaförlük kursuna gelen bayan kursiyerlerimize burada toplumda sosyal imkan, ayakta durabilme, kendini kanıtlama ve özgüven gibi özellikleri sağlıyoruz. Eğitimi tamamlayan kursiyerlerimizi iş imkanı sunmak adına takip altında tutuyoruz ifadelerini kullandı.
     Kuaförlük kursuna katılan Özlem Kara Şahin ve Gamze Kılınç ise kursa katılmadan önce evde oturduklarını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.
    
     -Fotoğraf sanatçısı Ersun Canın sergisi
    
     Fotoğraf sanatçısı Ersun Canin SANKO Sanat Galerisinde açtığı ve 39 eserinin yer aldığı üçüncü sergisi, 8 Şubata kadar gezilebilecek.
     SANKOdan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Can, serginin 6-7 yıllık çalışmanın ürünü olduğunu belirterek, işi gereği gittiği birçok yerde çektiği fotoğrafları paylaşmaktan hoşlandığını ifade etti.
     Sergiyi göremedikleri, gidemedikleri yerleri insanlara göstermek amacıyla hazırladığını aktaran Can, şunları kaydetti:
     Ören yerlerini ve tarihi mekanları dolaşırken birden aklıma gelen bir düşünce, beni insan ve tarih başlığında oluşan bu fotoğraf çalışması konusunda heyecanlandırmaya yetti. Binlerce yıl öncesinde yaşamış medeniyetlerin sanat ve sanatçıya verdiği önem ve bu eserlere hala günümüzde hayranlıkla bakabiliyor olmamız, bende ayrı bir heyecan konusudur. İnsan ve tarih isimli fotoğraf sergisiyle bugün yaşadığımız bu tarih yolculuğunda nereden nerelere geldiğimizi sorgulamak inanıyorum ki hepimizin ortak görüşü olacaktır.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER