Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Emniyet Müdürü Aydın, TÜMSİADı ziyaret etti


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şubesini ziyaret etti.
     TÜMSİADdan yapılan yazılı açıklamaya göre, Şube Başkanı Cuma Çekici ziyarette, gerçekleştirdikleri faaliyetler ve yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     TÜMSİADın giderek güçlenen bir sivil toplum örgütü olduğunu ifade eden Çekici, Gaziantepin menfaati için çalıştıklarını kaydetti.
     Emniyet Müdürü Aydın da, Gaziantepte araç sayısının her geçen gün arttığına işaret ederek, Gaziantepte şu anda 375 bin araç bulunuyor. Bu sayıya her yıl 50 bin araç daha ekleniyor. Şu anda Gaziantepin yolları trafik için yeterli. Fakat böyle giderse araç sayısı 10 yıl sonra 2 katına çıkacak. Burada eğitim devreye giriyor. Sürücülerin eğitilmesiyle yolların tasarruflu ve bilinçli kullanılmasını öğrenmeliyiz ifadelerini kullandı.
     Gaziantepte gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili son durum hakkındaki soru karşısında Aydın, şunları kaydetti:
     Bombalama olayı ile ilgili her şey çözüldü. Karanlıkta kalan bir durum kalmadı. Tüm failleri yakalanarak adli mercilerce tutuklandı. Olayı gerçekleştiren kişi dağda ve güvenlik güçleri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kişi yakalanıp cezasını çekecektir.
     Konuşmanın ardından Aydına yaptığı hizmetlerden dolayı plaket verildi.
    
     -Sporculardan Emniyet Müdürü Aydına ziyaret etti-
    
     Gaziantep 27 Gazetesi Spor Servisi tarafından amatör spor kulüplerinde haftanın en iyileri seçilen sporcular, Emniyet Müdürü Ömer Aydını ziyaret etti.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, haftanın takımı seçilen Atletik Mekik Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Alaaddin Saraçoğlu, haftanın antrenörü seçilen Nizip Spor Antrenörü Ceyhun Gül, spor malzemeleri satan mağaza sahibi Mehmet Karabay ve Gaziantep 27 Gazetesi spor muhabiri Muharrem Türkoğlu Aydını makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.
     Aydın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Nizip Spor antrenörü Gül ile Atletik Mekik Spor adına başkan yardımcısı Alaaddin Saraçoğluna ödüllerini verdi.
     Amatör spor kulüplerinin zor şartlarda faaliyetlerini yürüttüğünü ifade eden Aydın, bu nedenle amatör spor dallarına sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.
     Ziyarette Karabay, Aydına plaket vererek, Gaziantepspor forması hediye etti.
    
     -GAÜNde, Mehmet Akif Ersoy konulu konferans düzenlendi
    
     Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) Mehmet Akif Ersoy konulu konferans düzenlendi.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, Araştırma, Hikmet ve İlim Topluluğu ile Milli Türk Talebe Birliği işbirliğinde gerçekleştirilen konferansta konuşan yazar Mustafa Yazgan, Mehmet Akifin Türk tarihine ölümsüz şiirleriyle damgasını vurmuş şair ve milli kahraman olduğunu belirtti.
     Akifin yetiştiği dönemin Osmanlının parçalanmak istendiği bir döneme rastladığını ifade eden Yazgan, şunları kaydetti:
     Mehmet Akif, derin tevazu sahibi bir gönül adamıdır. İstiklal Marşının kabulü Mecliste üç kere okunduğunda Mehmet Akif utangaçtır, mahcuptur, mahzundur. İçerde alkışlarla üç kere İstiklal Marşı okunurken, o daha birinci okunuşta başını öne eğmiş, yerinden kalkmış ve sessizce dışarı çıkmıştır.
     GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun da duygulu, içeriği dolu bir konferans dinlediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER