Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Bizim Yıldızlarımız projesi tamamlandı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte kendini geliştirmeye açık ancak yeterli imkan bulamamış 100 öğrenciye yönelik hazırlanan Bizim Yıldızlarımız projesi tamamlandı.
     Gaziantep Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, projeden yararlanan 100 öğrenci, tarih bilincini artırmak, milli birlik ve beraberliğin sağlanması amacıyla Çanakkale ve İstanbul illerine geziye gönderildi.
     Uğurlama törenine katılan Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özçelik, projeye yaptığı katkılardan dolayı Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydına teşekkür etti.
     Proje hakkında bilgi veren Özçelik, öğrencilerin yorucu bir maratonun ardında güzel bir tatili hak ettiklerini aktardı.
     Kaymakam Aydın ise projede yer almaktan mutlu olduğunu belirterek, Gaziantep polisinin suçu önleme ve aydınlatmanın yanında yürüttüğü sosyal içerikli projelerle de takdir topladığını ifade etti.
     Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje, Şehitkamil Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü ortaklığında yürütülüyor.
    
     -Eğitimde Vizyon Günleri
    
     Şehitkamil Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Vizyon 2023 Derneği işbirliğiyle Eğitimde Vizyon Günleri konulu etkinlik gerçekleştirildi.
     Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programda eğitim anlayışı ve teknolojinin eğitimde kullanımı konusunda bilgiler verildi.
     Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, programda yaptığı konuşmada eğitimin önemini vurguladı.
     Eğitimin sevgi gibi paylaştıkça çoğaldığını ifade eden Aydın, şunları kaydetti:
     Fakat özel ilgi ve alaka gösterilmediğinde de kaçan bir şeydir. O yüzden bilgiye ulaşmada bize zaman kazandıracak ileri seviye teknolojileri kullanmamız gerekmektedir. Bu anlamda Fatih Projesi okullarımız ve çocuklarımız için çok önemli bir projedir. İnanıyorum ki ileri dönemlerde yeni çıkan teknolojilerle birlikte çocuklarımız bunlardan rahatlıkla faydalanacak ve ihtiyaçları olan bilgiye daha çabuk ulaşacaklardır.
     Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Türk eğitim tarihinin tablet bilgisayarların devreye girmesiyle birlikte yeni bir dönemin kapılarının aralandığını dile getirdi. Eğitim öğretim hayatına ellerindeki tüm imkanlarla destek olma gayretinde olduklarını bildiren Fadıloğlu, şunları aktardı:
     Eğitim öğretim hayatına elimizdeki tüm imkanlarla destek olma gayretindeyiz. Ama şundan eminiz ki Fatih projesiyle okullarımız ve çocuklarımız bilgiye çağın ötesinde erişebilecek ve dünya sahnesinde hakkettiğimiz yeri bize müjdeleyeceklerdir. Dünyanın en ileri teknolojilerini üreten ülkelerin bile cesaret edemediği bir proje, adım adım hayata geçmektedir. Çocuklarımızın tablet bilgisayarlar üzerinden eğitim almaları, bu alanda gerçek bir devrim niteliğindedir. İnanıyorum ki bu proje, yaşadığımız yüzyılın en önemli projelerinden biri olarak küresel rekabette bizi daha yukarılara taşıyacak. Yarın kesinlikle bugünkünden daha güçlü daha barış ve bilgi üreten bir ülkede yaşayacağız.
     Programa Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Servet Özdemir, General Mobile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necati Genç ve Akıllı Tahta Fatih Proje Sorumlusu Pınar Uygun katıldı.
    
     -Yılın sanayicisi seçilen Konukoğlu, ödülünü aldı
    
     Ekovitrin Dergisi okurlarınca Yılın sanayicisi seçilen SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, ödülünü aldı.
     İstanbul The Green Park Pendik Otelde düzenlenen törende, 7 Şubat-24 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen ankette Yılın Starlarını belirlemek amacıyla 251 bin 568 oy kullanıldığı bildirildi.
     Anketin, her kategoride, jürinin belirlediği 3 adaya yönelik yapıldığı kaydedilen açıklamada, Yılın sanayicisi seçilen Abdulkadir Konukoğlu ile ilgili şu bilgilere yer verildi:
     Türkiyenin tekstil ve enerji devi SANKO Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı. Temelleri 1904 yılında atılan ve beş kuşaktan beri tekstil sektöründe faaliyet gösteren SANKO, 1990lı yılların başında farklı sektörlere girdi. SANKO Holding, bugün tekstil, enerji, inşaat, ambalaj, iş makineleri, AVM, finans, gıda, bilişim, sağlık ve eğitim sektörlerinde faaliyetlerini sürdürüyor. 14 bin kişinin istihdam edildiği SANKO Holding, Türkiyenin ilk 500ü arasında bulunuyor. Gaziantepli sanayici Abdulkadir Konukoğlu, babası Sani Konukoğlunun İşin hilesi dürüstlüktür ilkesini devam ettiriyor.
     Konuşmaların ardından, Konukoğluna ödülünü, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay verdi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER