Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -GAÜNde İstanbulun Fethikonulu konferans düzenlendi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından, İstanbulun Fethi konulu konferans düzenlendi.
     Konferansa konuşmacı olarak katılan, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, İstanbulun tarihi ve doğal güzelliğinin yanı sıra stratejik önemi de sahip olan bir il olduğunu belirtti.
     İstanbulun konumu, yeri, stratejik durumu, güzelliği gibi konularda önemli bir yere sahip olduğunu belirten Prof. Şimşirgil, Dünyanın hangi liderine sorulursa sorulsun dünyanın merkezinin İstanbul olduğunu söyler dedi.
     İstanbulun İslam tarihi açısından da önemli olduğunu ifade eden Prof. Şimşirgil, Hazreti Muhammed, İstanbul muhakkak fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden asker ne güzel askerdir sözünü İstanbulun fethi için söylemiştir. Bu sözü alemlerin hürmetine yaratıldığı Hazreti Muhammed söylemiştir diye konuştu.
     Osmanlı Devletinde topçuluğun çok ileri seviyelerde olduğuna dikkat çeken Prof. Şimşirgil, Osmanlı Devletinde müslim, gayrimüslim, Hristiyan ve Yahudi ayrımı yapılmadığını kaydetti.
     Programın sonunda Gaziantep Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilgehan Pamuk, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgile hediye verdi.
    
     -Nohut tarlasında gelincik-
    
     Nurdağında, bir çiftçinin nohut tarlasındaki gelincik çiçeklerinin çok fazla oluşu, tarla sahibini şaşırtırken, görenlerin de büyük bir hayranlıkla izlemesine neden oluyor.
     Nurdağı Ziraat Odası Başkanı Kemal Belpınar, Kahramanmaraş Nurdağı kara yoluna yakın bir bölgede bulunan 80 dönümlük tarlada, nohut ekimi yaptığını, ancak, nohut yerine gelincik çiçeklerini görünce çok şaşırdığını belirtti.
     Tarladaki gelincik çiçeklerini görenlerin hayranlıkla bu manzarayı izlediğini ifade eden Belpılar, şunları kaydetti:
     Geçtiğimiz yıl ziraat mühendisinin tavsiyesi ile tarlaya ilaç atmadım ve organik ortamda mercimek elde etmek isterken tarlada çok miktarda gelincik çıktı. Tarla mercimek tarlası olmaktan çıktı gelincik tarlası oldu. Bu sene ise nohut ektim ancak yine gelincikler ile doldu. En kısa zamanda tarlayı biçmeyi düşünüyorum. Çünkü tarla yol kenarında olduğu için herkesin dikkatini çekiyor.
     Yoldan geçen pek çok insan aracından inip burada fotoğraf çekiyor. Fotoğraf çektirmek isteyen insanlar tarlanın gelincik tarlası olduğunu sanıyorlar. Bazen tarlayı gezmeye geldiğimde onlarca aracın yol kenarında durduğunu ve onlarca insanın tarlanın içinde poz verdiğini görüyorum.
    
     -Nurdağında kitap fuarı açıldı-
    
     Nurdağı Kaymakamlığı tarafından desteklenen Türkiye Okuyor projesi kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kitap Kumbaram adlı mini kitap fuarı açıldı.
     Fuarın açılışına Kaymakam Abdulkadir Okay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hnifi Başıbüyük ve kurum amirleri katıldı. Açılış kurdelesini kesen Kaymakam Okay, çocuklarımıza tutumlu ve kitap okuma alışkanlığı kavramlarının benimsetilmesini hedefleyen bu sosyal sorumluluk projesinde emeği geçenlere teşekkür ederek kitap okumanın önemine vurgu yaptı.
     Amaçlarının kitap okuma sevgisini aşılamak olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük ise çocukların harçlıklarını arttırarak onların kumbaralarının dolmasını sağlayan velilere teşekkür ederek, fuarın 3 gün açık kalacağını söyledi.
     Daha sonra öğrenciler, Kitap Kumbaram adlı kumbaralarından çıkarttıkları harçlıkları ile kitap satın aldı.
     (MAZ-GÖZ-ŞMÖ)
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER