Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Çetintepe Barajı inşaatı


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Çetintepe Baraj inşaatının kısa süre sonra başlayacağını bildirdi.
     Erdoğan, yazılı açıklamasında, Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraşa ait 70 bin hektar tarım alanının suya kavuşmasını sağlayacak olan barajla Gaziantep sınırları içerisinde yaklaşık 30 bin hektar alanın sulanabileceğini kaydetti.
     Barajla Araban, Besni ovaları, Yavuzeli ve Pazarcık arazilerinin suyla buluşacağını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:
     "Gaziantep ve bölgemiz için hayati önem taşıyan Çetintepe Barajı projesinin ve ÇED raporu tamamlanmış, ihale süreci sırasında KİKe yapılan şikayet başvurusu da kurumca reddedilmiştir. Mali teklifleri alınan Çetintepe Barajında önümüzdeki günlerde sözleşme imzalanarak baraj inşaatına başlanacaktır. Suya kavuşan topraklarda ürün çeşitliliği ve ürün veriminin artmasıyla bölge ekonomisinde büyük canlanma olacak ve bölge halkının refah seviyesi artacaktır."
    
     -Arabanda zamanın önemi anlatıldı
    
     (Fotoğraflı)
    
     GAZİANTEP (AA) - 22.05.2013 - Arabanda öğrencilere yönelik "zamanı iyi değerlendirme" konulu söyleşi programı yapıldı.
     Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Uçar, Araban Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizesinde Araban Kaymakamlığı konferans ve sergi salonunda öğrencilerle bir araya geldi.
     Uçar, öğrencilere zaman yönetimi, zamanın programlanması, verimli zaman kullanımı konularında bilgiler verdi.
     Programa Araban Kaymakam Vekili Muhammed Serkan Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Bekir Çiler, Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, İlçe Emniyet Amir vekili komiser yardımcısı Mehmet Turgud, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Gündeş ile davetli ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Mahmut Bazlama
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER