Gaziantepte fabrikadaki patlama

Gaziantepte fabrikadaki patlama -DİSK Genel Başkanı Ekici: -Özellikle ve özellikle denetimsizlik, kuralsızlık ve öngörüsüzlük nedeniyle iş kazalarının kaza olmaktan çıkıp cinayete dönüştüğü bir ülkede yaşıyoruz -CHP Genel Ba


GAZİANTEP (A.A) - DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, Özellikle ve özellikle denetimsizlik, kuralsızlık ve öngörüsüzlük nedeniyle iş kazalarının kaza olmaktan çıkıp cinayete dönüştüğü bir ülkede yaşıyoruz dedi.
     Ekici, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü önünde, sendika üyesi işçilerin de katılımıyla yaptığı açıklamada, Gaziantepteki fabrikada meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 7 kişinin iş cinayetine kurban edildiğini söyledi.
     Yaşanan kazanın ne ilk ne de son olacağını belirten Ekici, hayatını kaybeden 7 işçiye Allahtan rahmet, ailelerine baş sağlığı diledi.
     Hayatını kaybeden 7 işçinin İş kazasına değil, iş cinayetine kurban edildiğini ileri süren Ekici, Özellikle ve özellikle denetimsizlik, kuralsızlık ve öngörüsüzlük nedeniyle iş kazalarının kaza olmaktan çıkıp cinayete dönüştüğü bir ülkede yaşıyoruz diye konuştu.
     Sorunları çözmesi gerekenlerin çözüm için çaba göstermediğini savunan Ekici, Her kazadan sonra sorumlulardan hesap soracağız deniyor. Ama bakıyoruz ve görüyoruz ki, hiçbir sorumluluğun cezalandırılması değil, kaybettiğimiz insanlarımızın sayısı kalıyor aklımızda dedi.
     Yaşanan iş kazalarının sorumlusunun taşeronlaşma olduğunu vurgulayan Ekici, taşeronlaşmaya son verilerek, çalışma yaşamının kurallara bağlanması gerektiğini kaydetti.
    
     -CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya-
    
     CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da, iş kazalarıyla her gün ocakların söndüğünü belirtti.
     İş kazalarının yüzde 95nin önlenebilir olduğuna dikkati çeken Akkaya, şöyle devam etti:
     Her gün yeni iş kazalarıyla karşı karşıya geliyoruz. 10 yılda yaklaşık 11 bin insanımızı iş kazaları sonucu kaybettik. İş kazaları sıradanlaştı. Ülkemizde toplam 1 milyon 424 bin 990 iş yeri var. Müfettiş sayısı ise 700. Müfettiş başına 2 bin 35 iş yeri düşüyor. Bir müfettişin her gün bir iş yerini teftiş ettiğini düşünürsek, aynı iş yerine ancak 7 yıl sonra uğrayabilir. Yılda ortalama 63 iş kazası oluyor. Bin 100 kişi hayatını kaybediyor. 3 bin 200 kişi de engelliler sınıfına katılıyor.
     Basın açıklamasına CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ, DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekstil İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Muzaffer Subaşı ile DİSK Bölge Temsilcisi Nihan Bencan da destek verdi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek - Adem Yılmaz / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepte fabrikadaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER