Gaziantepte fabrikadaki patlama

Gaziantepte fabrikadaki patlama -Vali Vekili Mevlüt Kurban: -Şu ana kadar 6 ölü, 7 yaralı söz konusu -Patlamanın, buhar kazanlarının basıncının muhtemelen çok yüksek yükselmiş olmasından kaynaklandığını tahmin ediyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Vali Vekili Mevlüt Kurban, fabrikadaki patlamaya ilişkin, Şu ana kadar 6 ölü ve 7 yaralı söz konusu dedi.
     Kurban, 4. Organize Sanayi Bölgesine gelerek patlamanın meydana geldiği fabrikada incelemelerde bulundu, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Daha sonra gazetecilerin olayla ilgili sorularını yanıtlayan Kurban, Patlamanın, buhar kazanlarının basıncının muhtemelen çok yüksek yükselmiş olmasından kaynaklandığını tahmin ediyoruz diye konuştu.
     Patlama sonucu ölen ve yaralananlar hakkında da bilgi veren Kurban, Şu ana kadar 6 ölü, 7 yaralı söz konusu. Ancak tabii yaralılardan ağır olanlar da olduğunu sağlık müdürümüz bildirdi. Dileriz ayrı bir ölüm olayı gerçekleşmez. Ama şu ana kadar kesin bir şey varsa 6 tane çalışanımızı kaybettik maalesef ifadelerini kullandı.
     Kurban, gazetecilerin içerideki işçi sayısına ilişkin sorusu üzerine, araştırmanın devam ettiğini, savcının olay yerinde inceleme yaptığını belirtti.
     Olayın buhar kazanından kaynaklandığının kesin olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine ise Kurban, Kesine yakın. Hatta şu anda hala basıncı düşürülememiş kazanın olduğunu ifade ettiler. Bu nedenle dışarıya çıktık şeklinde konuştu.
     Kurban, kayıp kişilere yönelik soruya ilişkin de Araştırma tam bittikten sonra kayıp olan olmayan ortaya çıkacak. Şu anda araştırma devam ediyor. Sizi de yanlış bilgilendirmek istemiyorum. Netleştikten sonra tüm bilgileri açıklayacağız dedi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek - Kaan Bozdoğan - Veli Gürgah / Sevil Çelik
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Gaziantepte fabrikadaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER