Gaziantepe TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörlüğü kuruluyor

Gaziantepe TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörlüğü kuruluyor -TSE Başkanı Hulusi Şentürk: -Gaziantep merkezli Güneydoğu Bölge Koordinatörlüğünü tahsis ettik


GAZİANTEP (A.A) - Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, Gaziantep merkezli Güneydoğu Bölge Koordinatörlüğünü tahsis ettiklerini belirtti.
     Şentürk, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlunu ziyaretinde, TSE olarak Gaziantepte geç kaldıklarını ifade etti. Yıllardır kente kalite müdürlüğü kurulması için kendilerine baskı yapıldığını dile getiren Şentürk, yaptıkları çalışmalar sonunda olayın sadece kalite müdürlüğüyle geçiştirilemeyecek kadar büyük ve önemli olduğunu fark ettiklerini kaydetti.
     Gaziantepin Türkiyenin sanayide özellikle de ihracatta parlayan bir yıldızı olduğunu ifade eden Şentürk, TSE olarak Gaziantep merkezli gerek çevre iller gerekse de inşallah barışın temini müteakip, Ortadoğuya hizmet vereceğimiz bir üst oluşturması kararı verdik. Bu çerçevede Gaziantep merkezli Güneydoğu Bölge Koordinatörlüğünü tahsis ettik dedi.
     Şentürk, TSEde çalışacak personelin atamasının yapıldığını belirterek, şu anda bölgede kurulacak laboratuvar ve test merkezleriyle ilgili fizibilite çalışması yaptıklarını söyledi.
     Yapılan çalışmalar sonunda Gaziantepin tüm bölgesine hizmet edebilecek güçlü bir yapı oluşturulacağını dile getiren Şentürk, TSEnin Ankara dışında İstanbul ve Kayseride çok güçlü olduğunu sözlerine ekledi.
     GSO Başkanı Konukoğlu ise kentte, ileride tüm standartları belirleyen testlerin belli bir dönem içerisinde yapılabilecek konuma geleceğini ifade etti. OSB Yönetim Kurulu Başkanıyla TSEnin mevcut yerinden, 5. bölgede ayrı bir alana taşınması konusunu görüştüklerini ifade eden Konukoğlu, TSEnin tek çatı altında bütün laboratuvarlarıyla tam donanımlı TSE Bölge Koordinatörlüğü olarak işleme başlayacağını kaydetti.
     Desteklerinden dolayı Şentürke teşekkür eden Konukoğlu, Gaziantepin her konudaki yükselişini kalite ve standartlar konusunda da göstereceği konusunda hiç bir şüphemiz yok şeklinde konuştu.
    
     -TSE Gaziantep İl Danışma Kurulu Toplantısı-
    
     Bu arada Gaziantep Ticaret Odasında düzenlenen TSE Gaziantep İl Danışma Kurulu Toplantısı na katılan Şentürk, burada TSEnin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Ekonominin gelişebilmesi, kaynakların verimli olarak kullanılabilmesi, bunun da ötesinde küresel pazarlarda yer alabilmek için standartlara uymak gerektiğini vurgulayan Şentürk, şunları kaydetti:
     Uyduğumuzu belgelendirmek mecburiyetindeyiz. TSE gerek standart hazırlama faaliyetleri, gerek bunun belgelendirilmesi için gerekli olan; test, denetim, muayene hizmetlerini veren milli bir kuruluşumuz. TSE, kendi alanında aslında dünyanın en büyük kuruluşlarından bir tanesi. Genelde milli kuruluşlarımızın dünya ölçeğinde küçük gibi bir algı var bizde. Fakat işin aslı o değil. TSE bu alanda Almanya, İtalya, Fransa ve İngilterenin standart kuruluşlarıyla boy ölçüşebilir. Diğer standart kuruluşlarının TSEyle bu anlamda yarışması mümkün değil.
     Gaziantep Valisi Erdal Ata ise TSEnin kurulduğu tarihten itibaren Türkiyeye çok önemli hizmetler sunduğunu söyledi.
     Ata, TSEnin kuruluş gayesinin Türkiyenin kalkınması, sanayinin gelişmesi ve yurt dışında rekabet edebilecek konuma getirilmesi için belirli standartları belirlemek ve o standartlar çerçevesinde üretime yönlendirerek, ülkenin dünya pazarlarında hak ettiği payı almasını sağlamak olduğunu ifade etti.
     Gaziantepin Türkiyenin önemli üretim merkezi olmasına rağmen, bugüne kadar laboratuvarların kurulmamasının önemli bir eksiklik olarak gördüğünü dile getiren Ata, Sayın Saşkanımız ifade etti. Bir bölge laboratuvarı kurulacak. Artık buradaki sanayinin yapısına uygun olarak onların ihtiyaç duyduğu analizleri yapacak laboratuvarlar kurulur. Hem ilimizde hem de bölgemizdeki tüm sanayicilere hizmet eder dedi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Gaziantepe TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörlüğü kuruluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER