Gazetecilere fiili hizmet zammına ilişkin düzenleme

Gazetecilere fiili hizmet zammına ilişkin düzenleme -BYEGM Edirne İl Müdürü Fikret Dişlioğlu: -Yeni düzenlemeyle bir yıllık çalışma karşılığında 90 günlük fiili hizmet zammı (yıpranma hakları), basın çalışanları ve gazetecilere tek


EDİRNE (A.A) - Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Edirne İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, Yeni düzenlemeyle bir yıllık çalışma karşılığında 90 günlük fiili hizmet zammı (yıpranma hakları), basın çalışanları ve gazetecilere tekrar verildi dedi.
     Dişlioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gazetecilere fiili hizmet zammına (yıpranma) ilişkin düzenlemenin 19 Ocak tarihli Resmi Gazetede yayımlandığını anımsattı.
     6385 Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 15. maddesine göre gazetecilere fiili hizmet zammı verilmesinin kararlaştırıldığını hatırlatan Dişlioğlu, şunları kaydetti:
     Basın ve medya demokrasinin vazgeçilmez ve en temel unsurlarından biridir. Toplumun doğru bilgilendirilmesinde önemli bir görevi yerine getiren gazeteci arkadaşlarımızın bu görevlerini sınırlı imkanlar ve zor şartlar altında yürütmekte oldukları hepimizin malumudur. Yeni düzenlemeyle bir yıllık çalışma karşılığında 90 günlük fiili hizmet zammı (yıpranma hakları), basın çalışanları ve gazetecilere tekrar verildi. Bu kapsamda olan arkadaşlarımız her 4 yılda 1 yıl fazla çalışmış sayılarak, çalıştıkları süre 5 yıl olarak hesaplanacak.
     Yeni uygulamanın tüm basın mensuplarına ve ilimizde çalışan tüm gazeteci arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.
     5510 Sayılı Kanun ile 1 Ekim 2008den itibaren fiili hizmet zammı uygulaması gazeteciler için kaldırılmıştı.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Gazetecilere fiili hizmet zammına ilişkin düzenleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER