Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri, Rektör

Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri, Rektör İbicioğlunu ziyaret etti


ISPARTA (A.A) - Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan ve yönetim kurulu üyeleri, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlunu makamında ziyaret etti.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, gazeteciliğin fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu söyledi.
     Kurumlararası iletişimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesinde basının önemli yeri olduğunu vurgulayan İbicioğlu, üniversitenin tüm faaliyetlerinin sağlıklı, etkin ve diğer kurumları motive edecek şekilde halka sunulması ve Ispartaya yansıtılması, Ispartanın problemlerinin de üniversiteye ulaştırılmasına sağladıkları katkıdan dolayı basın mensuplarına teşekkür etti.
     Ispartanın problemlerinin çözümünde SDÜ yönetiminin üzerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu belirten İbicioğlu, Ispartanın tarihi ve doğal güzelliklerinin her yerde tanıtılmasına önem veriyoruz. Üniversite olarak hiçbir zaman şehrimizle ilgili karamsar bir tablo çizmek istemiyoruz. Biz sahip çıkalım ve görevimizi yerine getirelim. Ispartayı bilim ve kongre merkezi yapmak ve hak ettiği yere getirmek gibi bir hayalimiz var dedi.
     Ispartanın gelişimine katkı sağlayacak her türlü projeye destek verdiklerini kaydeden İbicioğlu, artan üniversite sayısının rekabeti artıracağını, ortaöğrenimden mezun olan öğrencilerin artık üniversiteye gidememe gibi bir sıkıntısı olmayacağını söyledi.
     Artan rekabetle seçme olanağının da artacağını anlatan İbicioğlu, şöyle konuştu:
     Rekabette kalite önemli bir husustur. Biz de SDÜ olarak Ispartamıza en güzeli yakışır diyoruz ve önümüzdeki yıllarda ilk 500e girmeyi planlıyoruz. Bunlar bilimsel araştırmalar ve eğitim kalitesiyle mümkün olacaktır. Üniversite sayıları artarken biz kalitemizi koruyamaz ve artıramazsak sahip olduğumuz öğrenci sayısı aşağıya düşmeye başlar. Böylelikle ekonomide aksama meydana gelir.
     Gazetecilerin sorularına cevap veren İbicioğlu, son günlerde Ispartanın gündeminde olan SDÜ gelişim alanı içerisindeki 80 bin metrekarelik hazine arazisinde TOKİ aracılığıyla konut üretilmesi projesi hakkında bilgi verdi.
     Ispartanın menfaatleri için daima birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını ifade eden Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan ise üniversitenin şehirle bütünleşmesi projelerini takdirle karşıladıklarını ve bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri, Rektör Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER