Gazeteci yazar İlhan Selçuk mezarı başında

Gazeteci yazar İlhan Selçuk mezarı başında anıldı -Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Erinç: Biz onun açtığı yolda kararlılıkla yürümekteyiz. Cumhuriyet çalışanları ve okurları olarak yolu yolumuz, ilkeleri ilkemizdir


NEVŞEHİR (A.A) - Gazeteci yazar İlhan Selçuk, ölümünün ikinci yılında, Nevşehirin Hacıbektaş ilçesindeki mezarı başında anıldı.
     Çilehane bölgesindeki mezarın başında düzenlenen anma törenine, Selçukun yakınlarıyla, Nevşehir Vali Vekili Vural Demirtaş, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç, gazeteciler Miyase İlknur, Şenal Sarıhan ve sanatçı Hasan Yüksel ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     Selmanpakoğlu burada yaptığı konuşmada, İlhan Selçukun ölümünün ikinci yılında özlemlerini dile getirdiklerini ifade ederek, Özlemimiz, ulusumuzun aydınlatmacı bilgesi olduğu içindir. Özlemimiz, en zor günlerde dahi korkmayan, yılmayan, eğilip bükülmeyen kararlı ve yürekli çizgisiydi. Özlemimiz, akıl ve bilim yoluyla değişim ve bilimi anlatmasınaydı. Özlemimiz, haksızlığa uğradığı eziyet ve zulüm gördüğü günlerde bile adaletin tarafsız ve hızla işleyeceğine olan inancını yitirmemesiydi. Özlemimiz, Atatürkçülükün kavranıp uygulanması için penceresinden seslenişiydi. Onun penceresi hiçbir zaman kapanmayacak ve bizler oradan temiz havayı soluyacağız, ışığında aydınlanacağız. İlhan ağabey, her zaman yanında olacağız, Hacıbektaş topraklarında bulunmandan onur duyuyoruz, gönlün hoş olsun dedi.
     Erinç de kısa süre arayla dünyaya gözlerini yuman İlhan Selçuk ve Turhan Selçuk kardeşleri sevgiyle andıklarını belirterek, Adaleti, hukuk kavramlarını, devletimizi eleştirmede İlhan Selçuk en başta gelmekteydi. Biz onun açtığı yolda kararlılıkla yürümekteyiz. Cumhuriyet çalışanları ve okurları olarak yolu yolumuz, ilkeleri ilkemizdir. Sevgili İlhan Selçuk ağabeyimizin attığı tohumların yeşerdiğini, hissettiğini anlıyor gibiyiz. Bu gün burada sevenleri ve okurları tarafından hasretle anıyoruz diye konuştu.
     Çilehanedeki törenin ardından Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezinde düzenlenen panelde, Selçukun sevdiği türküler seslendirildi, Orhan Erinç ve Miyase İlknur, Selçuk ile ilgili anılarını anlattı.
     Heykeltıraş Hasan Fehmi Hızal da burada bir sergi açtı.
    
     Muhabir: Yakup Polat / Yücel Velioğlu
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Gazeteci yazar İlhan Selçuk mezarı başında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER