Gazeteci Yazar Çalışlar:

Gazeteci Yazar Çalışlar: Kürt açılımında yeni bir süreç başladı. Bu süreci herkes heyecan ve sevinçle destekliyor


MUŞ (A.A) - Gazeteci Yazar Oral Çalışlar, Kürt açılımında yeni bir süreç başladı. Bu süreci herkes heyecan ve sevinçle destekliyor dedi.
     Muş Alpaslan Üniversitesi (MŞÜ) tarafından düzenlenen Çözüm yolunda ki Türkiyede, İmkanlar, Zorluklar ve Tuzaklar konulu konferansa katılan Çalışlar, Kürt açılımında yeni bir sürecin başladığını ve bu süreci herkesin heyecan ve sevinçle desteklediğini söyledi.
     Kürt meselesinin çok ciddi bir mesele olduğunu ifade eden Çalışlar, şöyle konuştu:
     Hangi siyasetçi Kürt meselesini çözmek istese, başı beladan kurtulamıyor. Erdoğanın, son çözüm iradesi konusundaki çıkışlarının aleyhine olacağı zannedildi. Hem toplumun genel psikolojisi hem de yapılan anketler gösterdi ki, batı olumlu bir sessizlik, doğu ise açık bir destek şeklinde tutum gösteriyor. Fedakarlık yapılıyorsa, iki tarafında fedakarlık yapması gerekiyor. Bir müzakere olacaksa, mutlaka iki taraf da bu müzakerelerde tavizler, ödünler verecek. Kimse durduğu yerde durmayacak.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Türkiyenin batısını değiştirmede oynadığı rolü çok önemsediğini belirten Çalışlar, Barış ve Demokrasi Partisinin (BDP) de, Türkiyenin doğusunu değiştirmede aynı rolü oynaması gerektiğini ifade etti.
     Çalışlar, BDP, bu rolü oynayabilir, oynamalıdır, oynayacaktır. En çok acıyı Kürtler çekti. Barışın kıymetini de en çok onların bilmesi gerekiyor dedi.
     Akademisyen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansın ardından MŞÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ekrem Atalan, Oral Çalışlara plaket verdi.
    
     Muhabir: Fahrettin Gök - Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Gazeteci Yazar Çalışlar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER