Gazeteci Tufan Türenç, Antalyalılarla buluştu

Gazeteci Tufan Türenç, Antalyalılarla buluştu


ANTALYA (A.A) - Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Halkın Gündemi etkinliği kapsamında, Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Tufan Türenç Antalyalılarla buluştu.
     Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen Halkın Gündemi etkinliğinin bu ayki konuğu, Hürriyet Gazetesi yazarı Tufan Türenç oldu.
     Antalya Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta Tufan Türenç, ülke ve dünya gündemini değerlendirdi. Türenç, yaptığı konuşmada, Suriyede Baba Esedin ölümünden sonra Beşar Esed ile Türkiyenin çok iyi ilişkiler içinde olduğunu belirterek, bu durumdan Amerikanın hoşlanmadığını savundu.
     Suriyedeki muhalefet unsurlarının birçoğunun isyan hareketine katılmadığını iddia eden Türenç, Özgür Suriye adıyla bir ordu kuruldu, fakat bu ordu çapulculardan oluşuyor. Türkiye bu orduya lojistik destek verdi. Buna rağmen bizim tırlarımız yağmalandı. Şu an Hatayda 7 bin 500 tır garajlarda duruyor. Fakat hükümetin tek düşündüğü ekonomin durması değil, aklı fikri Esedi devirmek ve yerine Müslüman Kardeşleri getirmek dedi.
     Türkiyenin bu isyanı teşvik eder konuma geldiğini ve özellikle batılı yayın organlarında Türkiyeye karşı çok ciddi suçlamalar olduğunu savunan Türenç, Suriye ile ilgili haberlerin yüzde 80inin maniple edilmiş, saptırılmış ve gerçeği yansıtmayan haberler olduğunu ileri sürdü.
     Türenç, imam hatip okullarına da değinerek, dini eğitim yapılması, ancak çağdaş eğitimle karıştırılmaması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Gazeteci Tufan Türenç, Antalyalılarla buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER