Gazeteci Özköseden İHH Şanlıurfa Temsilciliğine ziyaret

Gazeteci Özköseden İHH Şanlıurfa Temsilciliğine ziyaret -Özköse, alıkonulduğu süre boyunca yaşadıklarını anlattı


ŞANLIURFA (A.A) - Belgesel çekmek için gittiği Suriyede, kameraman Hamit Coşkun ile 2 aya yakın bölümü hücrede olmak üzere 70 gün geçiren gazeteci Adem Özköse, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Şanlıurfa Temsilciliğini ziyaret ederek, alıkonulduğu süre boyunca yaşadıklarını anlattı.
     İHHdan yapılan açıklamaya göre, gazeteci Özköse, bir konferans dolayısıyla geldiği kentte, vakfın il temsilciliğini ziyaret ederek, buradaki görevlilerle bir süre sohbet etti.
     Suriyede alıkonulduğu süre boyunca yaşadıklarını anlatan Özköse, şunları kaydetti:
     Dualarınızın gücü ve yetkililerin girişimiyle hamdolsun özgürlüğümüze kavuştuk. Ancak orada on binlerce Ademler ve Hamitler zindanda işkence çekiyor. Suriye zindanlarında Müslümanlara yapılan zulümlere hayvanlar bile dayanamaz. Çok aşağılayıcı ve zalimane davranıyorlar. Küçücük koğuşlarda onlarca kişi çırılçıplak şekilde ağır işkencelerden geçirilerek cezalandırılıyor, özellikle alimlere zindanlarda daha çok aşağılayıcı işkenceler yapılıyor. Sırpların, Bosnalılara yaptığı zulmün aynısını Esed oradaki Müslümanlara yapıyor.
     Özköse, direnişcilerin Suriyede zor şartlarda mücadele ettiğine de değinerek, direnişcilerin imkanlarının çok kısıtlı olduğunu belirtti.
     Cesur Arap gençlerinin ölümüne direndiğini aktaran Özköse, şöyle devam etti:
     Göğüslerini, zulme siper ediyorlar. Hangi birimiz bu cesareti, gösterebiliriz. İşte Suriye böyle bir ülke. Tüm dünya Müslümanlarının Suriyeli Müslümanlara somut destek vermeleri gerekir, destek vermeyenler Allah katında çok büyük bir vebalde olacaktır. Esed zulmüne ve Baas Rejimine direkt veya dolaylı olarak destek verenler zalimdirler.
     İHH Şanlıurfa İl Temsilcisi Behçet Atilla da ziyaretinden dolayı Adem Özköseye teşekkür ederek, tüm inanların Suriyelilerin davasına destek vermesini istedi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Gazeteci Özköseden İHH Şanlıurfa Temsilciliğine ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER