Gazeteci Hasan Tahsinin şehit edilişinin 94.

Gazeteci Hasan Tahsinin şehit edilişinin 94. yılı -İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Dikmen: "Gazetecilere yönelik baskı ve tehditler, özgürlük ateşini söndüremez"


İZMİR (A.A) - Gazeteci Hasan Tahsin, şehit edilişinin 94. yılında İlk Kurşun Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Anıtı önünde anıldı.
     İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Misket Dikmen, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve çelenk sunumunun ardından yaptığı konuşmada, Konak Meydanında 94 yıl önce Hasan Tahsinin attığı ilk kurşunun, Türk ulusunun özgürlük simgeleri arasında yer aldığını söyledi.
     Gazetecilerin basın özgürlüğüne sıkılan kurşunların hedefi olduğunu ifade eden Dikmen, "Gazetecilere yönelik baskı ve tehditler, özgürlük ateşini söndüremez. O ateş için verilen mücadelede de cesur gazeteciler bir adım bile geri atmaz" dedi.
     Türkiye ile dünyada gazetecilerin çeşitli sıkıntılara maruz kaldığını hatırlatan Dikmen, şöyle konuştu:
     "Gazetecilik giderek daha çok cesaret gerektiriyor. Tüm gazetecilik meslek örgütlerine önemli görevler düştüğünün bilincindeyiz. Çalışmalarımızı cumhuriyetimizin bütün ilkelerinin, demokrasinin, halkın haber alma özgürlüğünün güvencesi olduğumuz bilinciyle dayanışma içinde sürdürüyoruz. Zorlu mesleki koşullar içinde umutlarımızı yitirmeden, mesleğimizin olmazsa olmazlarından ödün vermeden, ulusça birlik ve beraberlik inancıyla mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz."
     Törene, İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ile medya temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Gazeteci Hasan Tahsinin şehit edilişinin 94. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER