Gazeteci Cüneyt Ünal serbest bırakılması

Gazeteci Cüneyt Ünal serbest bırakılması -Başbakan Yardımcısı Arınç: Cüneytin serbest kalması hepimizi sevindirdi. Hepimizin gözü aydın, büyük geçmiş olsun -Bu girişimleri sebebiyle o milletvekili arkadaşlarıma teşekkür


MANİSA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Suriyede tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünalın serbest bırakılmasına ilişkin, Cüneytin serbest kalması hepimizi sevindirdi. Hepimizin gözü aydın, büyük geçmiş olsun dedi.
     Arınç, bazı açılış törenlerine katılmak üzere geldiği Manisada, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyede tutuklu bulunan gazeteci Ünalın serbest bırakılması haberinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, İki gazeteci arkadaşımız, Suriyede epey bir zamandır, 3-4 aydır bulunuyorlardı. Biz de onların durumlarını yakinen takip ediyorduk. Zaman zaman sorduğunuzda da hayatta olduklarını biliyoruz, ama rejimin elinde olduğunu ifade ediyorduk. Bugün arkadaşlarımızdan birisinin, Cüneyt Beyin salimen teslim edildiğini öğrendik. Bundan dolayı büyük bir mutluluk ve sevinç yaşıyorum. Kendisine geçmiş olsun diyorum, eşine geçmiş olsun diyorum. Bütün basın camiasının milletimizin gözü aydın diyorum şeklinde konuştu.
     Sadece görevini yapmak durumunda olan bir gazetecinin cebren, zorla hürriyetinden mahrum edilmesinin herkesi üzdüğünü dile getiren Arınç, Hayatından endişe ediliyordu. Cüneytin serbest kalması hepimizi sevindirdi. Hepimizin gözü aydın, büyük geçmiş olsun ifadesini kullandı.
    
     -Milletvekillerine teşekkür-
    
     Bülent Arınç, Cüneyt Ünalın serbest bırakılmasına aracılık eden milletvekillerini tebrik etmek için telefonla aradığını ancak ilk aşamada bağlantı kuramadığını anlatarak, şunları şöyle konuştu:
     Hatay milletvekili iki arkadaşımızın yanlarındaki bir heyetle birlikte Esed ile temas kurduklarını ve gazetecilerin serbest bırakılması için girişimde bulunduklarını biliyorum. Bu girişimleri sebebiyle o milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Onların bırakılması konusunda böylesine fedakar çalışma yaptıkları için.
     Arınç, Suriyede son günlerde artan şiddet olaylarına da değinerek, Suriyede yaşanan olayların, herkesin, her an hayati tehlikede olduğunu gösterdiğini söyledi.
     En son Resulayn kasabasındaki harabeleri gördükten sonra oralarda yaşayan kadın erkek, çoluk çocuk, yaşlı herkesin büyük bir sıkıntı içerisinde, hayat endişesi içerisinde olduğunu gördüklerini ifade eden Arınç, Bu vesileyle Suriyede bir an önce huzurun, sükunetin tesis edilmesi için hepimiz gayret içerisindeyiz. Umarım ki gazeteci arkadaşımızın bırakılmış olması, başka hayırlı gelişmelere de işaret olur. Tekrar geçmiş olsun.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Gazeteci Cüneyt Ünal serbest bırakılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER