GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun:

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun: -Tamamıyla yasal mevzuat kapsamında kayıt yaptıran, parlamentomuzun değerli temsilcilerinin üniversitemizi tercih ederek, kendi kişisel gelişim ve kariyer planlarını üniversitemiz tarafından sunulan e


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof.Dr. Yavuz Coşkun, Tamamıyla yasal mevzuat kapsamında kayıt yaptıran, parlamentomuzun değerli temsilcilerinin üniversitemizi tercih ederek, kendi kişisel gelişim ve kariyer planlarını üniversitemiz tarafından sunulan eğitim-öğretim hizmetleriyle güncellemek istemeleri, üniversitemiz için bilakis bir prestij ve mutluluk kaynağıdır dedi.
     Yavuz Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, GAÜNle ilgili bazı medya organlarında yer alan hususlarla ilgili gerçeklerin tam olarak bilinmesi açısından açıklama gereği duyduklarını belirtti.
     Üniversitelerine kayıtlı milletvekili olduğuna değinen Coşkun, şunları kaydetti:
     Milletvekillerinden biri 9 Şubat 2011de doktora programına başlamıştır. Bir diğeri Yükseköğretim Kurulu 6111 sayılı af yasası kapsamında Anadolu Üniversitesine kayıt yaptırmış ve aynı kanunun 173 sayılı maddesi, geçici madde-58 hükmü gereğince üniversitemizin ön lisans işletme yönetimi programı ikinci öğretimine 23 Eylül 2011de kaydı yapılmıştır. Bir diğer öğrencimiz yüksek lisans mezunu olup, Yükseköğretim Kurulu 2547 sayılı kanunu kapsamında özel öğrenci statüsünde ders almaktadır. Üniversitemize kayıtlı şu an 3 milletvekili bulunmaktadır. Tamamıyla yasal mevzuat kapsamında kayıt yaptıran, parlamentomuzun değerli temsilcilerinin üniversitemizi tercih ederek, kendi kişisel gelişim ve kariyer planlarını üniversitemiz tarafından sunulan eğitim-öğretim hizmetleriyle güncellemek istemeleri, üniversitemiz için bilakis bir prestij ve mutluluk kaynağıdır.
     Fahri doktora verdikleri isimlerin GAÜN öğrencisi olmadığını vurgulayan Coşkun, şu bilgileri verdi:
     1989 yılından bu yana üniversitemiz tarafından Cemil Cahit Güzelbey, Ömer Asım Aksoy, Prof. Dr. Alaaddin Yavaşça, Prof. Dr. Necdet Yaşar, Süleyman Demirel, Rauf Denktaş, Mehmet Uygun, Abdulkadir Konukoğlu, Nejat Koçer ve Yücel Paşmakçıya fahri doktora verilmiştir.
     Coşkun ayrıca hiçbir siyasi partiden hiçbir milletvekilinin bugüne kadar Rektörlükten kantin ve ihale gibi talebinin olmadığını belirtti.
     CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçerin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Gaziantep Üniversitesinin milletvekili öğrencilerinin kimler olduğunu sormuştu.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER