GAÜNde 190 kişinin alınacağı BESYOya 757

GAÜNde 190 kişinin alınacağı BESYOya 757 aday başvuru yaptı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun (BESYO) özel yetenekle alacağı 190 kişilik kontenjana, 757 adayın başvuru yaptığı bildirildi.
     GAÜNden yapılan açıklamada, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Gür, 120 erkek, 70 bayanın alınacağı kontenjana, 596 erkek, 161 bayanın başvuruda bulunduğunu belirtti. 27-30 Ağustos 2012 tarihleri arasında BESYO Spor Salonunda tek aşamalı Beceri ve Koordinasyon Sınavı düzenlendiğini belirten Gür, öğretim elemanları kontrolünde yapılan özel yetenek sınavına, geçen yıllara oranla ilginin daha çok olduğunu ifade etti.
     Büyük bir düzen ve itinayla yapılan sınavın her aşamasının öğrenci velileri tarafından da izlendiğini anlatan Gür, GAÜNde ilk defa yapılan bu uygulamanın sınava giren adaylarda ve velilerinde büyük bir memnuniyet oluşturduğunu kaydetti.
     Gür, Sınava giren her adayı kendi çocuğumuz gibi görüyoruz. Bu bakımdan BESYO öğretim elemanlarıyla birlikte herhangi bir adayın haksızlığa uğramamasını sağlayacak özel sınav sistemi geliştiriyoruz. Sınavın başından sonuna kadar insan eli değmeden, tamamen dijital ortamda alınan dereceler kamerayla kayıt altına alınıyor dedi.
     Koordinasyon testi sonunda en iyi dereceyi yapan ilgili bölüm kontenjanının 3 katı kadar adayın yerleştirme puanı için değerlendirmeye alındığını belirten Gür, adayların YGS, AOBP ve özel yetenek sınavından elde ettikleri puanların dikkate alınarak YÖKün belirlediği hesaplama yöntemi doğrultusunda yerleştirme puanları belirlenerek sonuçların ilan edildiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber GAÜNde 190 kişinin alınacağı BESYOya 757 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER