GASKİden kurban atıkları uyarısı

GASKİden kurban atıkları uyarısı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, Kurban Bayramında atıklar konusunda alınması gereken tedbirler konusunda vatandaşları uyardı.
     Uslusoy, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramında vatandaşların kurbanlarını mezbaha ve et kombinaları ile ilçe belediyelerinin belirlediği kurban kesim yerlerinde yaptırmalarının önem arz ettiğini vurguladı.
     Özel mülk veya bahçesinde kurban keseceklerin kesim yeri olarak zemini beton, asfalt ve benzeri bir yeri kullanması, çıkan kanın dağılmasını önlemek için üzerini toprakla kapatması gerektiğini belirten Uslusoy, şunları kaydetti:
     Kurbandan çıkan, kullanılmayacak olan işkembe ve diğer benzeri atıklar, sızdırmaz torbalara konulmalı. Bu torbaların ağzı iyi kapatılmalı ve bayram süresince düzenli olarak hizmet verecek olan belediye ekiplerine teslim edilmeli. Bu atık ve artıkların kanalizasyon hatlarına ve yağmur suyu ızgaralarına verilmemesi, şehir kanalizasyon şebekesinin sağlıklı çalışması açısından son derece önemlidir. Kesim sonunda, kesim mahalli kanlı ve kirlenmiş bir durumda bırakılmamalı. Kurban derileri taşınması esnasında kan sızması engellenerek çevre kirliliği oluşturulmamalı.
     Yaşanılan çevre temizliği açısından kurban kesimleriyle atıklarının toplanmasının önemini de hatırlatan Uslusoy, vatandaşları daha duyarlı davranmaya çağırdı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber GASKİden kurban atıkları uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER