GAP Genç Festivaline doğru

GAP Genç Festivaline doğru -Adıyamanda 10-13 Mayısta düzenlenecek festivale, 55 ülkeden yaklaşık 2 bin gencin katılması bekleniyor


ŞANLIURFA (A.A) - Adıyamanda bu yıl beşincisi düzenlenecek GAP Genç Festivaline, 55 ülkeden gençlerin katılımı bekleniyor.
     GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, GAP bölgesi illerinde 4 yıldır devam eden festivalin 5incisi bu yıl Adıyamanda 10-13 Mayısta gerçekleştirilecek.
     Gençlere yeni bakış açıları kazandırılması, iletişim ve işbirliği gibi kavramların geliştirilmesi amacıyla organize edilen festivalde, yürüyüş ve konser gibi çok sayıda etkinlik yapılacak.
     Festivale, Türkiyenin farklı kentlerinin yanı sıra, İtalya, Litvanya ve Polonyanın da aralarında bulunduğu AB üyesi ülkelerle Kuzey Afrika ve Türk Cumhuriyetlerinden yaklaşık 2 bin gencin katılması bekleniyor.
     Festival, yerli kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ile Ulusal Ajans gibi çok sayıda uluslararası kuruluşun işbirliğiyle gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber GAP Genç Festivaline doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER