GAMEKten LYSye girecek öğrencilere seminer

GAMEKten LYSye girecek öğrencilere seminer


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK), Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) girecek öğrencilere ve velilerine Sınav kaygısı ve motivasyonu semineri düzenledi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Onat Kutlar Konferans Salonunda düzenlenen seminerde konuşan FEM Dershaneleri Rehberlik Servisi Bölüm Başkanı Faruk Ardıç, bu yıl gerçekleşecek LYS ile sınava hazırlanma, kaygıyı yok etme ve motivasyon süreci hakkında sunum yaptı.
     Öğrencilerin sınavla ilgili kaygılarından kurtulmaları ve motivasyonlarının artırılması amacıyla düzenlenen seminerde, yalnızca üniversite adayları değil aileler de bilgilendirildi.
     Üniversite adaylarının sorularını yanıtlayan Ardıç, sınava hazırlanmanın püf noktalarından bahsetti.
     2012 taban puanlarından, başarı yüzdelerinden, üniversitelerdeki bölümlerde gerçekleşen değişikliklerden örnekler veren Ardıç, sınavın bir son olarak görülmemesini fakat hafife de alınmamasını tavsiye etti.
     Başarının çalışmaya bağlı olduğunu dile getiren Ardıç, sınava doğru adayların çoğunda kazanamama endişesinin görüleceğini ifade etti. Ardıç, şunları kaydetti:
     Bu tür kaygının normal olduğunu unutmamak gerekir. Söz konusu kaygı günlük hayat akışını aksatacak derecede gözleniyorsa konunun uzmanı bir doktora görünmekte fayda vardır. Unutmamak gerekir ki, sınav kişiliğinizi değil bilginizi ölçer. Dolayısıyla sınava nefret geliştirmek yerine sınavı daha mutlu bir hayat yaşamanız için basamak olarak değerlendirmek psikolojik açıdan daha doğrudur.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Zeynep Yücetaş
<< Önceki Haber GAMEKten LYSye girecek öğrencilere seminer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER