Galatasarayın şampiyonluğu

Galatasarayın şampiyonluğu -Gedizde araçlarıyla korna çalarak kutlama yapanlara trafik polisi ceza kesti


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyanın Gediz ilçesinde, 5 Mayısta Galatasarayın şampiyonluğunu ilan etmesinden sonra sokağa çıkıp araçlarıyla korna çalan taraftarlara "kamunun rahat ve huzurunu" bozdukları gerekçesiyle 172 kişiye 77şer lira para cezası kesildiği bildirildi.
     Gediz Galatasaraylılar Derneği Başkanı Cengiz Özçelik, Atatürk Parkında yaptığı basın açıklamasında, kesilen para cezası nedeniyle takımlarının şampiyonluğuna tam anlamıyla sevinemediklerini söyledi.
     Kutlamaların yapıldığı caddenin o gün polis tarafından trafiğe kapatıldığını belirten, Özçelik, şunları kaydetti:
     "Hangi takım şampiyon olursa olsun, yılda bir defa gerçekleşen bir olay. Bu yıl, Galatasaray şampiyonluğunu ilan etti. Bizde haklı olarak sevinç gösterimizi cadde ve sokaklarda yaptık. İnanın sevincimiz yarıda kaldı. 172 taraftarımıza 77şer lira para cezası kesilmiş. Türkiyede sevinmek de artık parayla olmaya başladı. Böyle olaylar olmasını istemiyoruz. Yanlış bir durum, yanlış bir tutum. Sayın büyüklerimize buradan sesleniyoruz. Lütfen bunlar değerlendirilsin. Hiç olmazsa milletin sevinmesine destek olun, yılda bir gün olsun sevinsin."
     Dernek Başkan Yardımcısı Ahmet Karaboğaz da yasalara aykırı bir eylemde bulunmadıklarını sadece takımlarının şampiyonluğuna sevindiklerini dile getirdi.
     Basın açıklamasında, bazı Fenerbahçeli taraftarlarında sarı-kırmızılı taraftarlara destek verdiği gözlendi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Galatasarayın şampiyonluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER