Futbol: Mercedes

Futbol: Mercedes-Benz Ege Kupası -Manisada 16 yaş altı takımlarının katılımıyla düzenlenen kupanın gala yemeği yapıldı -TFF İcra Kurulu Üyesi Koşar: -Futbolda ithal eden değil, ihraç eden ülke olmalıyız (Fotoğraf


MANİSA (A.A) - Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, Futbolda ithal eden değil, ihraç eden ülke olmalıyız dedi.
     Manisada 16 yaş altı takımlarının katılımıyla düzenlenen 14. Mercedes-Benz Ege Kupasının gala yemeğinde konuşan Koşar, Manisadaki tüm kurum ve kuruluşların maçlara gereken ilgiyi gösterdiğini, müsabakaların birlik ve beraberlik içinde oynandığını söyledi.
     Koşar, futbolun tüm dünyadaki ortak sorununun altyapı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     Ama hiçbir zaman altyapıya gerekli olduğu kadar ehemmiyet veremiyoruz. Futbolda ithal eden değil, ihraç eden ülke olmalıyız. Bunun için de fabrikalarımızı güzel kurmalıyız. Fabrikalarımız da gençlerimiz. Manchester Uniteddan Liverpoola kadar 26 takımın altyapı sorumluları, Messiyi bulan yöneticileri Manisada konuk ediyoruz. Bu konuda iklim şartlarından ve insanlarının misafirperverliğinden dolayı TFF organizasyon için Manisayı seçmiştir. Manisa, pilot bölge konumundadır.
     Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise futbolun dünyanın her yerinde büyük ilgi gören spor dalı olduğunu, Ege Kupasının Türkiyede ve Manisada yapılmasında bu ilginin önemli rol oynadığını ifade etti.
     Kentin tüm kurum ve kuruluşlarıyla katılımcılara en iyi şekilde ev sahipliği yapmasının gururunu yaşadıklarına değinen Daşöz, Sporun kardeşlik, tanıtım vesilesi olduğunu biliyoruz. Spor yoluyla futbol yoluyla dünyadaki barışın, kardeşliğin gelişmesine büyük katkıları yapıyorsunuz dedi.
     Konuşmaların ardından, Arif Koşar, organizasyona katkılarından dolayı Vali Daşöze plaket verdi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Ali Korkmaz / Hüseyin Yeşilkavak
     Yayıncı: Murat Taydaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER