Futbol: FIFA 20 yaş Altı Dünya

Futbol: FIFA 20 yaş Altı Dünya Kupası -Kayserisor Teknik Direktörü Prosinecki, kupanın tanıtım toplantısında öğrencilerle bir araya geldi -Prosinecki: Daha fazla çalışarak, daha çok düşünerek, ortak bir akıl yaratılarak Türk Milli


KAYSERİ (A.A) - Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki, Daha fazla çalışarak, daha çok düşünerek, ortak bir akıl yaratılarak Türk Milli Takımı üstlere çıkartılabilir dedi.
     Prosinecki, Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezindeki FIFA 20 yaş Altı Dünya Kupası Tanıtım Toplantısında öğrencilerle bir araya geldi. 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonasının kendisinin de futbol kariyerini başlatan ve bugünkü noktaya gelmesini sağlayan ilk turnuva olduğunu belirten Hırvat çalıştırıcı, Turnuvanın bu yıl Türkiyede yapılıyor olması ve açılış maçının Kayseride oynanacak olması gurur kaynağıdır diye düşünüyorum. Çünkü, çok kaliteli, ileride sıçrama sağlayabilecek futbolcuların bu turnuvalardan çıktığını görürsünüz. Bu nedenle hem ben hem de diğer teknik direktörler bu turnuvaya önem veriyoruz. Burada birçok futbolcuyu izleme şansına sahip olacağız diye konuştu.
     Kayserisporlu Okay Yokuşlunun da büyük bir aksilik olmazsa 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonasında Türkiyeyi temsil edeceğini ifade eden Prosinecki, Umut ediyorum ki iyi işler çıkarır ve kendi sıçrayışını turnuva sayesinde biraz daha yukarı taşıyabilir. Kayserinin de oraya oyuncu veriyor olması benim için de önemlidir, gurur kaynağıdır. Okay gibi gençler bu turnuvalarda daha fazla yer aldıkça hem güven kazanacaklardır hem kendi futbollarını dünyaya tanıtacaklardır şeklinde konuştu.
     Kayserideki futbol atmosferinin üst düzeyde olması nedeniyle açılış maçının burada oynanmasına karar verildiğini anımsatan Prosinecki, şöyle devam etti:
     Burada futbola çok fazla yatırım yapılıyor. Milli takıma çok değerli oyuncular veriyoruz. Bunlar Kayserispor için, Kayseri şehri için iyi gelişmelerdir. Türkiyenin de artık organizatör konumunda olması Türk futbolunun da yapılanma anlamında iyi yerlerde olduğunun göstergesidir. Bu yüzden Türkiyenin elinde çok iyi bir fırsat var. Bu işin içindeki aktörlere birçok oyuncuyu izleme şansı verecek. O yüzden Türkiyenin burada çok önemli bir görevi var.
     Hırvat teknik adam, öğrencilerin sorusu üzerine de dünyada milli takımların seviyesinin eşitlendiğini ve herkesin başa baş futbol oynamaya çalıştığını belirterek, Onun için şu takım fark yaratır demek çok zor. Aynı zamanda oyuncularla ilgili de bir şey söylemem zor. Çünkü, çok fazla genç oyuncu var. Tanımadığımız, takip edemediğimizi oyuncular vardır. Onları burada izleme şansına sahip olacağız. Onun için bireysel bir tahminde bulunamıyorum. Ancak, çok kaliteli bir turnuva olacaktır ifadelerini kullandı.
     Türk halkının misafirperverliğinin şampiyona için gelecek yabancılara çok iyi bir atmosfer oluşturacağını düşündüğünü kaydeden Prosinecki, Kayseride bulunduğu 6 ay süresince Türk insanının içinde bulunduğu bütün organizasyonlarda ev sahipliği yapmayı becerebilen bir toplum olduğunu gözlemlediğini anlattı.
    
     -Türk futbolu ve milli takım hakkındaki görüşleri-
    
     Prosinecki, Türk futbolu ve A Milli Takımın durumuna ilişkin bir soru üzerine de şunları kaydetti:
     Kulüp düzeyinde baktığınızda, Galatasaray ve Fenerbahçe ligin tepesindeki iki takım. Avrupada geçen sene iyi işler yapmışlardı, bu sene de iyi işler yapıyorlar. Bu, siz de Avrupa takımlarıyla benzer kalite ya da oyun yapısına sahipsiniz demektir. Milli takıma seçilen oyuncular da genelde bu takımların iyi oyuncuları. Kulüp seviyesinde Avrupa takımlarıyla başa baş mücadele verebiliyoruz ama milli takım seviyesinde başarılı olunmuyor. İşte sorunun kaynağı bu. Burada somut ya da kısa bir cevap vermek zor. Milli takım daha az maç oynayıp, daha fazla istikrarın sağlanması gereken bir yer. İstikrarlı bir çalışma ve doğru bir altyapı olmalı. Daha fazla çalışarak, daha çok düşünerek ortak bir akıl yaratılarak Türk Milli Takımı üstlere çıkartılabilir. Çünkü ben gerekli potansiyelin olduğunu düşünüyorum. Yetenekli oyunculara sahip bir ülke ama şu an bir kriz halinde. Şimdi 2 maç oynanacak ve 2014 Dünya Kupasına gidip gitmeyeceği belirlenecek. Grup maçlarında çok iyi bir performans çıkardığı söylenemez ama futbolda her zaman umut vardır.
    
     -Kayserisporun başarısı-
    
     Kayserisporun alt yapıya önem veren ciddi bir kulüp olduğunu vurgulayan Prosinecki, iyi bir seviye yakaladıklarını ve uzun süredir yenilmediklerini anlattı.
     Hırvat teknik adam, bunu götürebildikleri yere kadar götürmeye çalışacaklarını dile getirerek, şöyle devam etti:
     Tabi diğer takımların aldığı sonuçlar bizim sene sonunda nerede olacağımızı belirleyecektir. Seneyi konuşmak için önce bu yılı bitirmemiz gerekir ama buradaki anahtar kelime doğru iş, doğru oyuncu yorumu ve doğru profesyonellerle çalışmak. Her şey yolunda, güzeli gidiyor. Oyuncu kalitesi burada benim beklediğimin de üstünde. O yüzden bunları doğru antrene edebilmek için hummalı bir çalışma içerisindeyim. Bu başarının altında iyi çalışma ve oyunculardan aldığımız verim var. Seneye ya da bu senenin sonu için konuşmak daha çok erken. Biz maç maç değerlendiriyoruz. O yüzden şu an önümüzdeki ilk maçta ne kadar performans sergileyebiliriz onun derdindeyiz. İşimizi daha istikrarlı yapıyoruz. Daha iyi yerlere de gelebiliriz ama bunu zaman gösterecek.
     İyi sonuçlar aldıklarında daha fazla taraftarı stada çektiklerini belirten Hırvat teknik adam, Sonuçta bu bir ilgi ve alaka sporu. Siz boş tribünlere oynadığınızda yaptığınız işin değeri ortaya çıkmıyor. daha fazla insanın geldiğinin görmemiz bizi manevi anlamda mutlu ediyor diye konuştu.
     Prosinecki, takım savunmasının önemine dikkati çekerek, Kayserisporun yakaladığı başarıda bunun etkisinin büyük olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel / İsmail İçer
     Yayıncı: Ersin Şiyhan
<< Önceki Haber Futbol: FIFA 20 yaş Altı Dünya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER