Fransız plastik cerrahın karaciğeriyle hayata tutundu

Fransız plastik cerrahın karaciğeriyle hayata tutundu -Antalyada geçirdiği kaza sonucu beyin ölümü gerçekleşen Fransız plastik cerrahın karaciğeri, Konyadaki siroz hastası kadına nakledildi


KONYA (A.A) - Tatil için geldiği Antalyada geçirdiği kaza sonucu beyin ölümü gerçekleşen Fransız plastik cerrahın karaciğeri, Konyada siroz hastası olan kadına yeniden hayat verdi.
     Antalyaya tatil için gelen plastik cerrah Nadia Marie Emmanuel Cartier Meylan (51), 17 Ağustosta Larada kaldığı otelin plajında su kayağı yaparken kaza geçirdi. Beyin kanaması geçiren Meylanın tedavi gördüğü özel bir hastanede beyin ölümü gerçekleşti.
     Ailesi tarafından tüm organları bağışlanan Meylannın karaciğeri, 3 yıldır siroz hastası olan 54 yaşındaki Gülsevim Öztürke nakledildi. Karaciğer nakli, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi organ nakil ünitesi doktorları, Prof. Dr. Şakir Tavlı, Doç. Dr. Ahmet Tekin ve Yrd. Doç. Dr. Tevfik Küçükkartallardan oluşan cerrahi ekip tarafından 6 saat süren operasyonla gerçekleştirildi.
    
     -Bilgi paylaşımı başarıyı artırdı-
    
     Doç. Dr. Ahmet Tekin, yaptığı açıklamada, geçmiş dönemlerde bireysel başarıların olduğu nakil işlemlerinde artık organize şekilde bilgi paylaşımı sayesinde daha başarılı operasyonlar gerçekleştirildiğini söyledi.
     Karaciğer naklinin, ciddi ekip çalışması gerektiren büyük bir operasyon olduğunu belirten Tekin, Ekibimiz, hasta hazırlık aşamasından, postoperatif dönemine kadar titizlikle hasta takibini yapan geniş bir çalışma gurubundan oluşmaktadır dedi.
     Hastanın sağlık durumunun gayet iyi olduğunu belirten Tekin, yakın zamanda taburcu edileceğini ifade etti.
     Gülsevim Öztürk ise üç yıldır siroz hastası olduğunu ve sıkıntılı bir hayat sürdürdüğünü dile getirdi.
     Karaciğerini bağışlayan Meylanın yakınlarına teşekkür eden Öztürk, Ölen kişinin de mekanı cennet olsun. Onun sayesinde evlatlarıma ve aileme daha yararlı olacağım. Onlarla, mutlu ve sağlıklı bir yaşam süreceğim. Hocalarıma da çok teşekkür ediyorum. Bana güzel bir bayram hediyesi verdiler dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Fransız plastik cerrahın karaciğeriyle hayata tutundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER