Fransa ve Almanya Büyükelçilerinden Başkan Savaşa

Fransa ve Almanya Büyükelçilerinden Başkan Savaşa ziyaret


HATAY (A.A) - Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Hataya gelen Fransanın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bılı ile Almanya Federal Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Eberhard Pohl, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaşı makamında ziyaret etti.
     Antakya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Fransa ve Almanya Büyükelçileri Bılı ve Pohl, Suriyede yaşanan iç savaşın Hataya sosyal ve ekonomik açıdan etki edip etmediği konusunda incelemelerde bulunmak ve benzer konularda bilgi edinmek üzere kenti ziyaret ettikleri bildirildi.
     Başkan Savaş, ziyarette yaptığı konuşmada, Hatayın iç huzurunda ve güvenliğinde herhangi bir sorun olmadığını, normal yaşamın sürdüğünü kaydetti.
     Kentte çok güçlü bir manevi birliktelik bulunduğunu belirten Savaş, farklı dine inananların bir arada barış ve hoşgörü içerisinde yaşadığı Hatayda bu birlikteliği kimsenin bozamayacağını ifade etti.
     Ziyaretin sonunda Savaş, konuk büyükelçilere üzerinde Antakyanın barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamını simgeleyen ezan, çan, hazan bulunan birer tablo hediye etti.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Fransa ve Almanya Büyükelçilerinden Başkan Savaşa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER